Akdeniz Belediyesi’nden Çocuklara Yılbaşı Etkinliği

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sanat İşler Müdürlüğü, eğitim programlarına katılan kadınların çocuklarına...

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sanat İşler Müdürlüğü, eğitim programlarına katılan kadınların çocuklarına yönelik yılbaşı etkinliği düzenledi.

Akdeniz Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Güneş Mahallesi Aile Danışma Merkezi’nde düzenlenen yılbaşı etkinliğine, kursiyer kadınlar ve çocuklarının yanı sıra; Akdeniz Belediye Başkanı Makbule Kaplan, İŞTAR Kadın Danışmanlık Merkezi ve Akdeniz Belediyespor Kulübü eğitmenleri de katıldılar. Çeşitli ikramların yapıldığı yeni yıl etkinliğinde çocuklar gönüllerince eğlendiler ve kendileri için düzenlenen oyunların ve etkinliklerin tadını çıkardılar.

Reklam
Reklam

Etkinlikte konuşan Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Makbule Kaplan, kadınların, evde üstlendiği ağır sorumluluklar ve iş yükü nedeniyle çoğu zaman çocuklarıyla zaman geçiremediklerini dile getirerek, Aile Danışma Merkezleri’nde bu eksikliğin bir nebze olsun giderilmesi için çaba sarf ettiklerini vurguladı. Kursiyer kadınlar ve çocukların böyle bir etkinlikte bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Kaplan, “Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, İŞTAR Kadın Danışmanlık Merkezi ve Akdeniz Belediyespor Kulübü çalışanları, Güneş Mahallesi Sosyal Tesisi’nde miniklere yönelik böyle bir etkinlik düzenlediler. Çocuklarımızın moral ve motivasyonunu yükseltmek ve sosyal gelişimlerini sağlamaya yönelik bu tür etkinlikleri önemsiyoruz” dedi.

Sosyal tesislerde kısa bir süre önce 0-5 yaş grubuna yönelik başlatılan program hakkında da bilgi veren Kaplan, “Yaklaşık bir aydır 0-5 yaş grubunda 30 civarında bebek ve çocuğumuz sosyal tesisimizde gündüz kreşine devam ediyor. Bu çocuklarımızın aileleri, ekonomik nedenlerle özel yuva ve kreşleri tercih edemiyorlar. Burada çocuk gelişimi uzmanlarımız aracılığıyla bu çocuklarımızın sosyal, dilsel, bilişsel ve psiko-motor davranışları ile öz bakım becerileri gibi temel konularda bir program uyguluyoruz. Dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalarımız önümüzdeki yıl da devam edecek” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından minik çocuklara Kaplan tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: