Mersin merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Altuntaş, 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında yapımına başlanan tesislerin dağılımında haksız ve eşitsiz davranıldığını belirtti. Altuntaş, 2 tesis göstermelerine rağmen, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yazışmalarında bu durumun görmezden gelindiğini söyledi.
2013 Akdeniz Oyunları kapsamında yapımına başlanan tesislerin merkez Yenişehir ilçesinde yoğunlaşmasına tepkiler devam ediyor. Akdeniz Belediye yönetimi de bu konudaki tepkisini bir kez daha dile getirdi. Akdeniz Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Altuntaş, oyunlarda kullanılmak üzere mevcutta olan veya yapılacak yeni tesisler için ‘Akdeniz Belediyesi yönetiminin yer göstermediği’ şeklindeki beyanların gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Böyle önemli bir organizasyon için yapılacak tesis ve yatırımların adil ve hakkaniyetli yayılması gerektiğini ifade eden Altuntaş, spor kompleksleri noktasında haksız ve eşitsiz davranıldığını öne sürdü. Oyunlar kapsamında yapılacak olan spor tesislerinin uzun vadeli düşünülerek kente uygun şekilde ve olimpiyatlar sonrası kentteki tüm yurttaşların faydalanabileceği yerlerde yapılmasının daha doğru bir karar olacağını vurgulayan Altuntaş, bu amaçla Başkanlık Makamı ve ilgili Başkan Yardımcılığı tarafından gerekli girişimlerde bulunduklarını anlatarak, “Bu girişimler neticesinde spor tesislerinin nereye yapılabileceği yönünde birlikte saha çalışması yapılmış, ancak tarafımıza olumlu ya da olumsuz bir dönüş olmamıştır” dedi.
27 Temmuz 2012 tarihli bir yazı ile yapılan çalışmaların sonucunun kendilerine bildirilmesini istediklerini dile getiren Altuntaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce 30 Temmuz 2012 tarihinde kendilerine gelen cevap yazısında, ‘2013 Akdeniz Oyunları kapsamında, genel müdürlükçe kente yapılan tesis yatırımlarının tamamlandığının’ belirtildiğini aktardı. Uluslararası Akdeniz Olimpiyatları Komitesi (ICMG) tarafından 23 Şubat 2011 tarihinde yapılan oylama sonucunda oyunların Mersin’e verildiğini hatırlatan Başkan Yardımcısı Altuntaş, fakat müdürlüğün 2009 tarihli resmi yazısında, Akdeniz sınırındaki Tırmıl Tepe’de bir alanın tahsisi hususunun da olimpiyatlar kapsamındaymış gibi gösterildiğine dikkat çekti. “Oysa yazışmalarda açıkça görüleceği üzere Tırmıl Tepe’de 5 bin metrekarelik yerin tahsis edilmesi çalışması 2009 yılında, yani Akdeniz Olimpiyatları dışında olimpiyatların Mersin’de yapılacağı henüz tartışma konusu bile değilken olduğu açıkça görülecektir” diyen Altuntaş, “Bu arsanın tahsisinin, olimpiyatlar için yapılan bir çalışma olduğunun belirtilmesi gerçeği yansıtmıyor. Çünkü söz konusu yazışmalarda, mülkiyeti tarafımıza ait imar planı yönünden uygun yerlerin bildirilmesi esas alınmış ve mülkiyeti belediyemize ait olmayan ve imar planı yönünden de uygun olmayan yerler bildirilmemiş, yazışmalara da konu edilmemiştir” diye konuştu.
“YER GÖSTERDİK GÖRMEZDEN GELİNDİ”
Tesis için yer göstermelerine rağmen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yazışmalarında bu durumun görmezden gelindiğini öne süren Altuntaş, olimpiyatlar için kentte yapılacak tesislerin neredeyse tamamının Büyükşehir Belediyesi tarafından plan tadilatı süreci işletilerek spor tesisi alanlarına dönüştürüldüğünü kaydetti. Kente böyle tesislerin kazandırılmasının çok önemli ve anlamlı olduğunun altını çizen Altuntaş, şöyle devam etti: “Ancak belediyemizce, olimpiyatlar kapsamında yapılan tesislerin eksik kalan yönü, bu ve benzeri tesislerin, kentin her yönüne ve her yerinde yapılmamış olmasıdır. Ayrıca, tesislerin yapılacağı yerlerin, Akdeniz Belediyesi sınırları içerisinde yapılmamış olmasının gerekçesi de belediyemizin yer göstermemiş ya da ilgilenmemiş gibi gösterilecek beyanların geçmesi ve yazışmaların yapılması üzücüdür.”
Olimpiyatlar kapsamında yönetim olarak üzerlerine düşen sorumluluğu bugüne dek yerine getirdiklerini, bundan sonra da getirmeye devam edeceklerini vurgulayan Altuntaş, “Ancak olmadık şeylerin olmuş, yapılmış gibi yansıtılması gerçeği yansıtmamaktadır ve yakışıksızdır. Tesisleri sadece tek bir merkez ilçeye yapıp, diğer ilçelerde, özellikle de genç nüfusun yoğun olduğu Akdeniz’de yaşayan gençleri spor tesislerinden mahrum etmek doğru değildir. Akdeniz Belediyesi sınırları içerisinde de tıpkı Yenişehir Belediyesi’nde olduğu gibi, mülkiyeti başkaca kurum veya kişilere ait olan yerlerde plan tadilatları ile spor tesisleri rahatlıkla kurulabilirdi. Dolayısıyla yaklaşımımız bu perspektifte ve Mersin odaklı olmalıdır. Aksi halde ihmal edilenin, Mersin’in geleceği olacağı gerçeği göz ardı edilmemelidir” ifadelerini kullandı.
BELEDİYE MECLİSİ, 2 TESİS GÖSTERDİ
Belediyeden yapılan açıklamada, Akdeniz Belediye Meclisi’nin, 5 Mart 2012 tarihinde yaptığı birleşimde mülkiyeti belediyeye ait 2 tesisin 2013 Akdeniz Oyunları’nın kullanımına açıldığı anımsatılarak, “Verilen önergeyle gündeme alınan ve oybirliğiyle kabul edilen teklif ile Karacailyas’ta 11 bin 600 metrekare yüz ölçüme sahip spor tesisi ile 15 bin 51 metrekare yüz ölçüme sahip olan Bekirde Futbol Sahası’nın antrenman sahası olarak Akdeniz Oyunları süresince kullanıma açılmasına karar verilmişti” denildi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz