Akdeniz Belediyesi'nin Mahalle Halk Toplantıları Sürüyor

Mersin merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk, son iki yılda 22 milyon lirayı...

Mersin merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk, son iki yılda 22 milyon lirayı aşan hizmet ve proje ürettiklerini söyledi. Başkan Türk, Danıştay 6. Dairesi'nin ilçedeki üç mahalle için alınan 'acele kamulaştırma kararı'nın yürütmesini durdurmasının da bölge halkı için önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

Akdeniz Belediyesi'nin mahalle halk toplantıları Özgürlük Mahallesi'nde devam etti. Toplantıya Akdeniz Belediye Başkanı Türk'ün yanı sıra BDP Mersin İl Başkanı Musa Kulu, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve birim müdürleri katıldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Başkan Fazıl Türk, belediyenin içinde bulunduğu mali zorlukları anlattı. Ağır borç ve faiz yüküne rağmen, belediyecilik hizmetlerinde ciddi aksama olmadan halka zamanında ve kaliteli hizmet sunmanın gayreti içinde olduklarını ifade eden Türk, Akdeniz'de imza attıkları önemli hizmet ve projelerden de söz etti. Son 2 yıl içinde 22 milyon lirayı aşan miktarda hizmet ve proje ürettiklerinin altını çizen Türk, "Geçmişte yerel yöneticilerin ayak basmadığı sokaklarımızı asfaltla kapladık, yollar açtık. Halkımıza yeni parklar kazandırdık. Harabeye dönen parkları yeni baştan düzenledik. Eğitimde yaşanan fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak için ücretsiz üniversite ve SBS kursu veren eğitim destek ve kültür evlerini hizmete açtık. Eğitim Destek Evi çok önem verdiğim hizmetlerden birisidir. Geçen yıl 96 gencimiz sınavı kazandı ve şu anda en güzel üniversitelerde okuyorlar. Çocuklarımızın, başarı grafiğini bu yıl daha da yükselteceklerine inanıyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Mahalle sakinlerinin kentsel dönüşüme ilişkin sorularını da yanıtlayan Türk, Danıştay 6. Dairesi'nin, Bakanlar Kurulu'nun Çay, Çilek ve Özgürlük Mahalleleri hakkında çıkardığı 'acele kamulaştırma' kararının yürütmesini durdurduğunu bildirdi. Danıştay'ın kararının halk için önemli bir gelişme olduğunu vurgulayan Türk, "Bu bölgeler gecekondu değildir, evleriniz tapuludur. Özellikle sizler birlik olduktan sonra hiç kimse evinizi yıkamaz, sizi yerinizden edemez. Bizler de belediye olarak halkın zarar göreceği hiçbir projede yer almayız, bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın" diye konuştu.

Toplantıda konuşan İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Altuntaş da belediye olarak kentsel dönüşümle ilgili proje ekibi kurduklarını ve 'yerinde iyileştirmeye' dayalı alternatif bir proje hazırladıklarını anlattı. Projeyi TOKİ'ye de gönderdiklerini ancak, kendilerine bir dönüş olmadığını dile getiren Altuntaş, bilgi kirliliğinin önüne geçmek için bir de kitapçık hazırladıklarını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Öte yandan, toplantıda söz alan mahalle sakinlerinin belediye yönetiminden talepleri ise çocukların spor yapabilecekleri tesisler, eğitim kültür evi, taziye evi ve özellikle de kadınların meslek kursu görebileceği merkez oldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: