Akdeniz Çiçeklerle Donatılıyor

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi ekipleri, bu sezon ürettikleri 150 bin adet mevsimlik çiçeği yeşil...

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi ekipleri, bu sezon ürettikleri 150 bin adet mevsimlik çiçeği yeşil alanlara dikmeye başladı.

Akdeniz Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün, Özgürlük Mahallesi’nde bulunan 14 bin metrekare alana sahip kendi fidanlığında ürettiği 150 bin mevsimlik çiçeği ilçenin dört bir yanında bulunan yeşil alanlara dikmeye devam ediyor. Ekipler, Menekşe, Kuvayi Milliye, 23 Evler, Ümit Yaşar Oğuzcan, Esirgeme, Hüseyin Okan Merzeci, Ahmet Taner Kışlalı, Dr. Sadık Ahmet, Yoğurt Pazarı ve Özgür Çocuk Parklarında mevsimlik çiçek dikimlerini tamamladı. Ekipler, yine yurttaşlar tarafından yoğun olarak kullanılan Akdeniz Belediye Meydanı’nda da çiçek dikimi ve düzenleme yaptılar.

Reklam
Reklam

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgi veren Akdeniz Belediyesi Başkanvekili Sabahattin Atsız, tohum olarak satın alıp dikime hazır hale getirilen mevsimlik çiçeklerin, bu yöntemle belediye bütçesine çok daha az yük getirdiğini vurguladı. Mevsimlik çiçek dikiminin Aralık ayı sonuna kadar süreceğini ifade eden Atsız, “Müftü Deresi’nden Huzurkent’e kadar 130 civarında parkımız var. Bu parklarımızın tamamında mahalle ayrımı gözetmeksizin bakım-onarım ve güzelleştirme çalışmaları düzenli olarak yapılmaktadır. Parklarımızın yanı sıra ilçemiz sınırları içerisinde yeşil alanlarımız ve meydanlarımız da bulunuyor. Parklarımızın ve diğer yeşil alanlarımızın kış mevsiminde de rengarenk olması için çalışmalarımız aralıksız sürecek. Bu kış için fidanlığımızda ürettiğimiz 150 bin mevsimlik çiçeğin, bütün yeşil alanlarımıza yıl sonuna kadar dikimini gerçekleştireceğiz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz