Akdeniz Foku "Duman" Antalya'da Gömüldü

Gazipaşa ilçesinde başından vurulduğu tespit edilen "Duman" isimli Akdeniz foku, Antalya Büyükşehir Belediyesince belirlenen bir alana gömüldü.

Gazipaşa ilçesinde başından vurulduğu tespit edilen "Duman" isimli Akdeniz foku, Antalya Büyükşehir Belediyesince belirlenen bir alana gömüldü.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Gazipaşa ilçesi sahilini yuva edinen ve 1 Mayıs'ta kıyıdan yaklaşık 15 metre açıkta ölü bulunan Akdeniz fokunun Antalya Büyükşehir Belediyesi görevlileri tarafından alınarak, Varsak bölgesinde belirlenen bir alana gömüldüğü bildirildi.

Akdeniz fokunun iskeletinin bir yıl sonra topraktan çıkarılarak, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılması planlanan Büyükşehir Deniz Müzesi'nde sergileneceği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Belediyemiz tarafından kurulacak Deniz Müzesi için yürütülen çalışmalar kapsamında fokun iskeleti yaklaşık bir yıl sonra çıkartılarak, sergilenmek üzere hazırlanacaktır. Deniz canlılarının, geleneksel balıkçılık yöntemlerimizin, deniz ve denizcilik kültürümüzün tanıtılarak özellikle çocuk ve gençlerin bu konularda eğitiminin yapılması planlanan müzede özellikle Akdeniz foku gibi nesli tükenmekte olan hayvanlar hakkında da halkın bilinçlendirilmesi hedeflenmektedir."

Gazipaşa ilçesi sahilini yuva edinen ve bölge halkının "Duman" ismini verdiği Akdeniz foku, 1 Mayıs'ta başından vurulmuş halde ölü bulunmuştu. Fok, Gazipaşa Su ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı ve deniz biyoloğu Mustafa Akkoca ile öğrenciler tarafından karaya çıkarılmıştı.

Muhabir: Bekir Bektaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: