Akdeniz hesap veriyor

Geçen yıla ait Gelir-Gider tablosu kentin dört bir yanındaki bilbordlara asıldı

Başkan M. Fazıl Türk’ün göreve gelmesinin ardından başlayan ve geleneksel hale gelen ‘Akdeniz Belediyesi Yıllık Gelir-Gider Tablosu’, kentin dört bir yanında bulunan bilboard panolarına asıldı. Akdeniz Belediyesi merkez hizmet binasına konulan dev bir afişin yanı sıra belediyenin Kuvayi Milliye Caddesi üzerinde yer alan LED ekranda da gösterilen gelir-gider tablosu, yurttaşlar tarafından da ilgiyle izleniyor.

Mersin’de birçok ilke imza atan Akdeniz Belediyesi, geleneksel hale getirdiği gelir-gider tablolarını da halkın bilgisine sundu. 2011 Mali yılına ait ‘Akdeniz Belediyesi Yıllık Gelir-Gider Tablosu’, afiş haline getirilerek Mersin’in muhtelif noktalarında bulunan bilbordlara asıldı. Akdeniz Belediyesi merkez hizmet binası önüne dev bir afiş de yaptırılırken, belediyenin Kuvayi Milliye Caddesi üzerindeki ekranında da ledvizyon gösterisi olarak sunuluyor. Açıkhava ilanlarını ilgiyle takip eden Mersinli yurttaşlar, kentte böyle bir uygulamayı yapan ilk ve tek kurum olan Akdeniz Belediyesi’ni kutluyorlar.

Reklam
Reklam

Akdeniz sakinleri, “Önemsendiğimizi hissetmek gururlandırıyor”

Yurttaşlar, Müftü Deresinden Huzurkent’e kadar pek çok farklı noktadaki gelir-gider tablolarını büyük bir takdirle karşılıyorlar. Geçimini ayakkabı boyacılığı yaparak sağlayan Ahmet Şeremet, gelir-gider tablolarının her yıl düzenli olarak halka arz edilmesinin, belediye yönetiminin halkı önemsediğinin bir göstergesi olduğuna işaret ediyor. Bu durumun kendilerini gururlandırdığını vurgulayan Şeremet, “Bir belediyenin halka hesap vermesi, hem halkı önemsediğinin hem de hesaplarıyla ilgili şeffaflığının kanıtıdır. Biz Mersin’de ilk kez böyle bir anlayışa şahit oluyoruz. Bir belediyenin halka hizmet etmesi kadar, nereye ne kadar harcama yaptığının bilinmesi de önemlidir. Biz de panoları okuduk, gelir gideri anladık. Belediyemizin, halka ne şekilde hizmet ettiğini görme fırsatı bulduk. Bu açıdan, halkını önemseyen Başkan Fazıl Türk’e teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Türk, “Şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerimizden ödün vermeyeceğiz”

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, göreve geldiklerinden bu yana kenti halkla birlikte yönetme noktasında çok önemli adımlar attıklarını vurguladı. Şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerinden asla ödün vermeyeceklerinin altını çizen Başkan Türk, “Halkımızın onay vermediği, kendi yararına görmediği hiçbir çalışmanın öncüsü veya destekçisi olmayız. Kentimizi ve kendimizi birlikte yönetme şiarıyla çıktığımız bu yolda, yurttaşlarımızın belediye kaynaklarının ne şekilde kullanıldığını bilmek en doğal hakkıdır. Bu çerçevede, 2011 mali yılı gelir-gider tablomuzu halkımızın bilgisine arz ettik. Gelir giderlerimiz, halkımızın denetimine her zaman açıktır ve bu konuda merak ettikleri her türlü soruya da yanıt vermeye hazırız. Katılımcılığı ve şeffaflığı benimseyen Akdeniz’i, diğer tüm belediyelerin örnek almasını, gelir gider hesaplarını halkın bilgi ve denetimine açmasını diliyorum” dedi.

En yüksek gider mal ve hizmet alımlarına

Gelir-Gider tablosuna göre Akdeniz Belediyesi’nin en büyük gider kalemi, 27 Milyon 896 Bin 961 Lira 74 Kuruş ile mal ve hizmet alımları oldu. Bunun ardından 17 Milyon 541 bin 643 Lira 83 Kuruş ile personel giderleri, 11 Milyon 102 Bin 488 Lira 73 Kuruş ile sermaye giderleri yer aldı. Belediyenin toplam gideri ise 62 Milyon 538 Bin 314 Lira 77 Kuruş olarak gerçekleşti. Gelirler toplamının 59 Milyon 394 Bin 521 Lira 65 Kuruş olarak yer aldığı 2011 tablosunda en büyük gelir kalemi, 31 Milyon 824 Bin 745 Lira 82 Kuruş ile İller Bankası payı oldu. İller bankası payını 11 Milyon 49 Bin 753 Lira 19 Kuruşla emlak vergisi gelirleri, 4 Milyon 70 Bin 611 Lira 52 Kuruşla da elektrik tüketim vergisi gelirleri takip etti. Öte yandan Akdeniz Belediyesi 2011 yılı gelir gerçekleşme oranı yüzde 88, gider gerçekleşme oranı da yüzde 84 olarak kayıtlara geçti.

Reklam
Reklam

Fotoğraf : Çiğdem YURDAGEL

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz