Akdeniz Oyunları'nda Çevre De Kazandı

ANIL BAĞRIK - Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları kapsamında spor tesisleri ve konaklama mekanlarına yerleştirilen geri dönüşüm kutuları sayesinde yaklaşık 15 ton kağıt ve 3 ton plastiğin çevreye atılması önlenirken, seyircilere de geri dönüşümün önemi anlatıldı.

ANIL BAĞRIK - Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları kapsamında spor tesisleri ve konaklama mekanlarına yerleştirilen geri dönüşüm kutuları sayesinde yaklaşık 15 ton kağıt ve 3 ton plastiğin çevreye atılması önlenirken, seyircilere de geri dönüşümün önemi anlatıldı. Akdeniz Oyunları Çevre Hizmetleri Departmanı Direktör Yardımcısı Dr. Bülent Halisdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20-30 Haziran tarihleri arasında Mersin ve Adana'da düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda spor tesisleri ile konaklama alanlarının temizliği için önemli hazırlık sürecinden geçtiklerini söyledi. Bin 118 temizlik görevlisi ile 200 gönüllüye eğitim verdikleri anlatan Halisdemir, 60'ya yakın spor tesisi ve konaklama mekanının içine bin 500 küçük boy geri dönüşüm kutusu yerleştirdiklerini, bahçelere ise cam, plastik ve kağıt için ayrı ayrı 200 kutu koyduklarını bildirdi. Halisdemir, bütün tesislere atıkların geri dönüşüm sistemiyle toplandığını anlatan uyarı yazıları da yerleştirdiklerini belirterek, çevre farkındalığını artırmak için sürekli iletişim halinde olduklarını ifade etti. Halisdemir, 10 gün süren oyunlar boyunca seyircilere de geri dönüşümün faydalarını anlattıklarını kaydederek, şöyle konuştu: "Oyunlarda en çok geri dönüşüm, karton kutu ve plastikte oldu. Yaklaşık 15 ton kağıt ve 3 ton plastik topladık. Atık cam şişe fazla toplanmadı. Toplanan atıklar sayesinde çok sayıda ağaç kesilmekten kurtuldu, plastiğin doğaya karışması önledi. Bunun yanında seyircilerde çevre bilinci oluşmasına katkı sağladık. Bu çok önemli çünkü oyunlarda bu alışkanlığı kazananlar günlük hayatlarında artık daha dikkatli davranacaktır." Halisdemir, oyunlarda evsel ve tıbbi atıkların ise hassas şekilde toplandığını belirterek, bu atıkların da uygun şekilde bertaraf edildiğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: