Akdeniz Oyunları'nda "Türkiye Mucizesi"

Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi (ICMG) Başkanı Amar Addadi, Mersin'de yapılacak Akdeniz Oyunları kapsamındaki hazırlık çalışmalarına ilişkin, "İki yıl gibi kısa

Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi (ICMG) Başkanı Amar Addadi, Mersin'de yapılacak Akdeniz Oyunları kapsamındaki hazırlık çalışmalarına ilişkin, "İki yıl gibi kısa bir sürede 11 yeni tesisin yapılması bizim için gerçekten çok büyük bir mucizedir" dedi.

Addadi, ICMG üyelerinden oluşan heyetle Mersin'deki hazırlık çalışmalarıyla ilgili incelemelerinin ardından, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyona hazırlıklar konusunda ortaya çıkan sonuçtan son derece memnun olduklarını belirtti.

Oyunların hazırlık süresinin normalde 6 yıl olduğunu ancak Türkiye'nin iki yıl gibi kısa bir süre kala oyunlara ev sahipliği yapma hakkına kavuştuğunu vurgulayan Addadi, "Böylesine önemli bir zaman kaybına rağmen iki yıl gibi kısa bir sürede 11 yeni tesisin yapılması bizim için gerçekten çok büyük bir mucizedir. Ayrıca bu tesisler de Mersin'e büyük bir miras olarak kalacaktır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Tesislerin yetiştirilemeyeceği yönündeki endişelere de değinen Addadi, şöyle devam etti:

"Kısa süre içerisinde yapılan alt yapı çalışmalarından çok memnunuz. Çalışmaları bir mucize olarak kabul edebiliriz ve öyle ki Türklerin çok iyi firmaları var. Bu işi gerçekleştirenlere çok fazla inandık ve güvendik. Türkiye, ortaya koyduğu performansla, özellikle tesisler üzerindeki tüm şüpheleri ortadan kaldırmıştır.

2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na aday olan İstanbul'u da şanslı görüyorum. Her zaman Akdeniz ülkelerinden yana biriyim. Aynı zamanda üyelerimiz, Türkiye'nin tesisleri yapma ve oyunları gerçekleştirmede ne kadar yeterli olduğunu gerçekten çok iyi biliyor. Sağlık, finans ve diğer konularda da aynı şekilde. Bunlar çok önemli argümanlar. Tabi ki son söz, oy kutusundan çıkacak."

-"Asıl mucize 20 Haziran akşamı"-

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da ICMG Başkanı Addadi ve komite üyelerinin gelinen noktayla ilgili düşüncelerinin, Türkiye adına onur verici olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Kısa sürede gerçekleştirilen tesis inşaatlarının ve ortaya çıkan sonucun Türkiye açısından son derece önemli olduğunu anlatan Baykan, "Başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç olmak üzere, Mersin'deki tesislerin zamanında yetiştirilmesi adına herkes çok büyük çabalar gösterdi. Bugün gelinen noktada Addadi ve komite üyelerinin de belirttiği gibi, Türkiye bir mucizeyi gerçekleştiriyor. İnşallah asıl mucize, Akdeniz Oyunları'ndaki en güzel açılış törenine imza atacağımız 20 Haziran akşamında gerçekleşecek" diye konuştu.

2020 Olimpiyatları için ibrenin İstanbul'dan yana olduğunu da belirten Baykan, İstanbul'da yapılan uluslararası toplantılardan çıkan sonuçların memnuniyet verici olduğunu ve Mersin'de de misafirlerle yaptıkları sohbetlerde Türkiye ve İstanbul ile ilgili intibaların son derece olumlu olduğunu gördüklerini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz