Akdeniz Oyunları’nın Adana Ayağını ATO Ve ÇÜ Üstlendi

Akdeniz Oyunları’nın Adana ayağının Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ile Adana Ticaret Odası tarafından üstlenildiği bildirildi. Konu...

Akdeniz Oyunları’nın Adana ayağının Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ile Adana Ticaret Odası tarafından üstlenildiği bildirildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan ATO Başkanı Ali Gizer, “Bu etkinlikler, bölgemize gelecek binlerce kişiyle sosyal ve kültürel hayatın yanı sıra, otelcisinden, taksicisine, lokantacısından simitçisine kadar alışveriş dünyası ve ekonomik hayata da katkıda bulunacak bölgemizde şimdiye kadar benzeri görülmeyen ölçüde önemli bir hareketlilik yaratacaktır.” dedi.

Akdeniz Oyunları kapsamındaki kano, kürek, hentbol, binicilik branşlarındaki yarışma ve etkinliklerin Adana’da gerçekleştirileceğine ilişkin protokolü, Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın da katılımlarıyla düzenlenen bir törende imzaladıklarını kaydeden ATO Başkanı Ali Gizer, oyunların eksiksiz tamamlanabilmesine yönelik çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Gizer, 24 Haziran - 3 Temmuz tarihleri arasında, 32 spor dalında düzenlenecek Akdeniz Oyunları’nın, Akdeniz’e kıyısı olan Asya, Afrika ve Avrupa’dan 25 ülkenin sporcularını ve sporseverlerini Adana ve Mersin’de buluşturacağını söyledi. Etkinlikler kapsamında Akdeniz Oyunları’nın 60. yılı kutlama gösterilerinin de gerçekleştirileceğini kaydeden Ali Gizer, bugüne kadar Akdeniz Oyunları’nın düzenlendiği ülke ve kentlerin her bakımdan önemli kazanımlar sağladığını, Adana’ya bu oyunlar için şimdiden 4 branşta 2 tesisin yapılması, 3 tesisin de modernizasyonunun gerçekleştirilmiş olmasının bunun kanıtı olduğunu vurguladı.

Gerek Mersin, gerekse de Adana’nın bu sınavdan başarıyla çıkmasının önemine değinen Gizer, günümüzde sporun din, dil, ırk, cinsiyet, yaş, meslek, biyolojik, sosyal ve kültürel ayrım kabul etmeden, tüm insanları ilgilendiren evrensel bir olguya dönüştüğünü ifade etti.

Sporun dostluk ve barış mesajları verme özelliğiyle bir köprü oluşturduğunu ayrıca uluslararası politika açısından ülke yönetimlerini de etkilediğini anlatan Gizer, “Ülkeler sporu, ideolojik, sosyal ve siyasi yönden propaganda aracı olarak görmekte, maddi kazanç sağlamak ve ülke reklamlarını yaparak turizmi canlandırmak amacıyla çeşitli uluslararası etkinliklere talip olmaktadırlar. Bu nedenle, uluslararası spor etkinliklerine ev sahipliği yapma isteği ülkeler arasında rekabetin yoğunlaşmasına bile yol açmaktadır.” dedi.

Reklam
Reklam

Akdeniz Oyunları kapsamında Adana ve Mersin’e gelecek 4 bin dolayındaki sporcu sayısının, beraberindekilerle 7 bine ulaşmasının beklendiğini ifade eden Gizer sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu rakamlara gelecek olan turist sayısını da ekleyince bölgemizde şimdiye kadar benzeri görülmeyen oranda bir hareketlilik yaşanacak. Bu bakımdan bizlere düşen görev, başta taksi şoförleri, lokantacı ve oteller olmak üzere bu kentte yaşayan herkesin bu organizasyonun bir parçası haline gelebilmesine katkıda bulunmaktır. Oyunlar kapsamında kentimize gelecek olan misafirlerimizin beklentilerinin karşılanabilmesine dönük , üyelerimize ve ilgili çevrelere ÇÜ ile birlikte başta yabancı dil ve hijyen konularında olmak üzere gerek duyulan tüm alanlarda eğitim vereceğiz. Etkinlikler kapsamında Adana ve Mersin’in elde edeceği başarı, öncelikle mevcut ekonomik, sosyal ve kültürel potansiyelimize katkı sağlayacaktır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: