Akdeniz Oyunları’nın Takım Sporları Kura Çekimi Yapıldı

Mersin’de 20-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 17'nci Akdeniz Oyunları'nın takım sporları kura çekimi Erdemli...

Mersin’de 20-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 17'nci Akdeniz Oyunları'nın takım sporları kura çekimi Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi beldesinde yapıldı. Kura çekiminde Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Akdeniz Oyunları Delegasyon Üyeleri ve çok sayıda Mersinli yer aldı.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu buraya yaptığı konuşmada 2013 Akdeniz Oyunları'nın bugüne kadar yapılan en iyi organizasyon olacağına vurgu yaptı. Oyunların Mersin'e verilmesinin Türkiye’nin 2023 hedefleri adına bir dönüm noktası olduğunun altını çizen Güzeloğlu Türkiye'nin her alanda belirleyici bir ülke olduğunu ifade etti.
Oyunların hak edilmiş bir organizasyon olduğunu dile getiren Güzeloğlu şöyle devam etti: "Oyunlar süresince Türkiye'nin kalbi Mersin'de atacaktır. Mersin oyunlar süresince Türkiye demektir. Ülkemiz oyunlarda sportif başarıda da en üst düzeyde temsil edilme onurunu yaşayacaktır. Çünkü Mersin her alanı ve kesimiyle bu büyük organizasyona hazırdır. Kamu, yerel, sivil ve özel tüm paydaşlar organizasyon boyunca Türk Halkı'nın konukseverliğini sunacaktır. Amacımız ülkemizi temsil etme sorumluluğu içerisinde yüz akı bir organizasyon gerçekleştirmek ve ilimize gelen konuklarımıza unutulmaz bir şölen sunmaktır. Akdeniz'in incisi Mersin; tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri, kültürel birikimleri ve insani değerleri ile oyunlara katkı sunacak; oyunlar Mersin'e, Mersin ise Türkiye'ye ve Akdeniz Oyunları'na ayrı bir anlam katacaktır. Tüm bunların yanında 2013 Akdeniz Oyunları ülkemizin 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığına önemli bir referans olacaktır."

Reklam
Reklam

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ise oyunların 11'i yeni olmak üzere, 54 tesiste 24 ülke sporcusunun katılımıyla gerçekleştirileceğini belirtti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da Akdeniz Oyunları'nın Mersin'e çok şey katacağı üzerinde durdu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: