Akdeniz Üniversitesi 15. Çevre Hizmet Ödülleri

Akdeniz Üniversitesi 15. Çevre Hizmet Ödülleri törenle verildi.

Akdeniz Üniversitesi 15. Çevre Hizmet Ödülleri törenle verildi.

Akdeniz Üniversitesi Olbia Konferas Salonu'nda düzenlenen ödül törenine Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.İsrafil Kurtcephe, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Meral Gültekin, Antalya Baro Başkanı Zafer Köken, Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof.Dr.Bülent Topkaya, Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Feramuz Özdemir ile davetliler katıldı.

Tören öncesi Akdeniz Üniversitesi 75.Yıl Kreşi Çocuk Kulübü üyesi çocuklar, "çevre" konulu mini tiyatro gösterisi sundu.

Reklam
Reklam

Törenin açılış konuşmasını yapan Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof.Dr. Bülent Topkaya, mühendislik fakültesiyle birlikte düzenledikleri ve geleneksel hale gelen yarışmayla çevre alanında önemli çalışmalar yapanları ödüllendirme amacında olduklarını belirtti. Doğanın insanoğluna bedelsiz kaynaklar sunmasına karşın, insanların bu kaynakları yeterince değerlendiremediğine işaret eden Topkaya, hava, su ve toprak kirliliğinin önlenmesi amacıyla yapılacak her türlü çalışmayı desteklediklerini belirtti.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe törende yaptığı konuşmada gelecek nesillere, daha emin ve yaşanabilir bir gelecek bırakmak amacıyla çevre alanında yapılan çalışmalara destek verdiklerini söyledi. Toplumda çevre bilincinin oluşması için üniversitelerin önemine dikkati çeken Kurtcephe, "Çevreye olan duyarlılık toplumumuzun bütün kesimlerinin bilincine yerleştirilerek dünyaya örnek olabilecek bir seviyeye getirilmelidir. Dünyada da bu alandaki algıyı değiştirmeliyiz. Biz önce üniversitemizde oluşturulan birimlerle kendi yerleşkemizde çevre bilincini oluşturduk. Daha sonra bunu yaşadığımız kente sunduk. 15 yıldır bu önemli konuyu düzenlenen yarışmalarla gündemde tutuyoruz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

-Ödül alanlar-

  1. Çevre Hizmet Ödülleri'nde Bilim-Hizmet dalında "Katı atıkların yönetimi konusunda gerçekleştirdiği örnek çalışmalarla" Katı Atık Kirlenmesi Araştırma ve Denetimi Türk Milli Komitesi Başkanı ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Günay Kocasoy ve "Sürdürülebilirlik konusunda gerçekleştirdiği uluslararası ölçekteki çalışmalar ve Türk-Alman çevre işbirliğine yaptığı katkılardan dolayı" Braunschweig Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ali Müfit Bahadır ödüle layık görüldü. Kocasoy ve Bahadır'ın ödülleri Rektör İsrafil Kurtcephe tarafından verildi.

    Yarışmanın Türkiye ölçeği dalında ise "Antalya Havalimanı'nda gerçekleştirilen örnek sürdürülebilir çevre çalışmalarıyla" ICF Airports Genel Müdürü Ersal Göral ödüle layık görüldü. Göral ödülünü Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Meral Gültekin'den alırken "Çevre bilincinin yayılması ve çevrenin korunmasına yönelik örnek çalışmalarla" ödüle layık görülen Ege Bölgesi Sanayi Odası adına Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Talay'a ödülü Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Feramuz Özdemir ve "81 ilde 81 orman" projesiyle ödüle layık görülen İş Bankası adına Tema Antalya İl Temsilcisi Koray Sönmez'e ödülü Antalya Baro Başkanı Zafer Köken tarafından verildi.

    Yarışma özel ödülü ise "Kentsel katı atıkların toplanması ve çevre bilincinin oluşturulması konusunda gerçekleştirilen yaklaşımlar" çalışmasıyla Konya Selçuklu Belediyesi yetkilisi Kadil Gülhan ile "Kentsel katı atıkların sürdürülebilir yönetimi konusunda geliştirilen projelerle" Kayseri Melikgazi Belediyesi yetkilisi Abdullah İlgöz'e verildi.

    Yarışmada "Atık kağıttan sanata" projesiyle Akdeniz Üniversitesi ödülüne layık görülen Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyelerine de ödülleri Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof.Dr. Bülent Topkaya ve Resim Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Sadettin Sarı tarafından verildi.

    Ödül törenin ardından Güzel Sanatlar Fakültesi "Atık kağıttan sanata" konulu resim sergisi Rektör İsrafil Kurtcephe tarafından açıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz