Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Eğitim-öğretime Başlıyor

Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2012-2013 eğitim-öğretim döneminde lisans eğitimine başlıyor.1992 yılında kurulan ancak Kasım 2010’da...

Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2012-2013 eğitim-öğretim döneminde lisans eğitimine başlıyor.

1992 yılında kurulan ancak Kasım 2010’da teşkilatlanmaya başlayan Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2012-2013 eğitim-öğretim döneminde lisans eğitimine başlıyor. Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yaman, bu yıl ilk defa öğrenci kabul ettiklerini, 34 erkek 30 kız olmak üzere toplam 64 öğrenci ile eğitim ve öğretime başlayacaklarını söyledi. İlk yıl zorunlu Arapça dil öğretimi yapılacağını belirten Prof. Dr. Yaman, “Fakültede öğrenciler İlahiyat alanına ait hem kuramsal hem uygulamaya dönük kapsamlı içerik bilgisine sahip olacaklar. Ayrıca, kabul edilen yöntemler doğrultusunda bir akademik araştırmayı sonuçlandırabilecek, edindiği bilgileri yorumlayıp sorgulayabilecek, dinin temel kaynaklarından edinilen doğru bilgi ile hurafeye dayalı inanç, tutum ve davranışları ayırt edebilecekler. Bütün bunlarla birlikte öğrencilerimize toplumsal ve küresel sorunlara duyarlı bir vizyon da kazandırmaya çalışacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Prof. Dr. Ahmet Yaman, dünyanın en güzel üniversite yerleşkelerinden birisi olan Akdeniz Üniversitesi Kampüsü’nde her biri kendi alanında yetkin Türkiyeli ve yabancı uyruklu öğretim elemanlarıyla üniversiteler düzeyinde interaktif bir eğitim imkanı bulacaklarını kaydetti.

Prof. Dr. Yaman; “İlahiyat alanına nitelikli katkılar yapmayı ve hem akademik hem kültürel çıtayı yükseltmeyi amaçlayan Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, kuruluşunun hemen ardından gerçekleştirdiği etkinliklerle bu alanda iddialı olduğunu göstermişti. 2011 yılında 90 sanatçının eserlerinin sergilendiği 1. Türk İslam Sanatları Sergisi’ni açan Fakültemiz, yine alanında bir ilk olan Akdeniz İlahiyat Araştırmaları Ödüllerini 2012 yazında dağıttı. Antalya merkezinde görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi öğretmenlerinin katılacağı iki günlük bir çalıştayı da eylül ayı sonunda gerçekleştireceğiz. Ayrıca, Kasım ayında da Elmalılı Hamdi Yazır Sempozyumunu gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: