Akdeniz Üniversitesi’nden Yüz Nakli Açıklaması

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi, Türkiye’nin dördüncü yüz nakli olan ismi Turan Çolak ile ilgili basın...

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi, Türkiye’nin dördüncü yüz nakli olan ismi Turan Çolak ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi’nde Türkiye’de dördüncü yüz nakli yapılan 35 yaşındaki Turan Çolak, 15 Mayıs’ta gerçekleştirilen ameliyatın ardından 37 günü sonra ilk kez aynada yüzünü gördü. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Abdullah Erdoğan, AÜ Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim üyeleri Prof. Dr. Ömer Özkan ve Prof. Dr. Koray Coşkun Fırat, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlenen Özkan ve AÜ Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Geçici'nin katıldığı basın toplantısında Turan Çolak’ın sağlık durumu ile ilgili bilgi verildi.

Reklam
Reklam

DURUMU ÇOK İYİ

Hastanın tedavi süreci ile ilgili kamuoyundan gelen baskılar sonucu basın toplantısı düzenlediklerini belirten Başhakim Doç. Dr. Abdullah Erdoğan, “Kendini bir birey olarak hissetmesi için psikolojik destekle günlük takibi yapılıyor. Kliniğinde bir hekim olarak ekibimizin tamamı burada. Şu anda durumu çok iyi” diye söyledi.

GÖZ KAPAKLARINA BİR MÜDAHALE YAPTIK

Önümüzdeki hafta Çolak’ın serbestçe dolaşabileceğini belirten Prof.Dr. Ömer Özkan, “Her şey yolunda. 6 aydan önce bütün fonksiyonlarını kullanamaz. Göz kapaklarına bir müdahale yaptık. Göz kapaklarını kendisi açıyor ama kapanması yerçekimi ile oluyor. Fizik tedavi olarak ise yoğun bir tempoyla çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

HAYATA YENİDEN BAŞLAYACAK

Prof. Dr. Ömer Geçici ise her türlü psikolojik destekle Çolak'ın yanında olduklarını belirterek, “Ailesi de istediği takdirde onlarla da görüşebiliriz. Bir anlamda hayata yeniden başlayacak” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: