Akdeniz'de 32 Bin Yatak Artışı Oldu, Otellerin Kalifiye Elemana Ihtiyacı Var

Akdeniz Bölgesi'nde bu yıl 32 bin yatak artışı olduğu, otel ve işletmelerin acilen kalifiye elemana...

Akdeniz Bölgesi'nde bu yıl 32 bin yatak artışı olduğu, otel ve işletmelerin acilen kalifiye elemana ihtiyacı olduğu belirtildi.

Akdeniz Turistik Otel ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır,
turizmde markalaşma ve sürdürülebilir turizm için kalifiye elaman açığının var olduğunu söyledi. Her yıl yatak artışına bağlı kalifiye elaman açığının kendisini hissettirdiğini belirten Çorabatır, Serra Palece Hotel'de Manavgat Aşçılar Derneği(MAD) üyeleriyle bir araya gelerek kalifiye elaman yetiştirilmesine yönelik bilgi alışverişinde bulunuldu. Çorabatır, "Yatak artışına bağlı sektörde kalifiye elaman ihtiyacı her geçen gün arttıyor. Turizmde markalaşma ve marka değerimizi korumak için hızlı bir şekilde turizm sektöründe kalifiye elaman açığını kapatmalıyız." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Turizm sektöründe görev yapan damak tadı uzmanı aşçıların gönüllü turizm elçisi olduğunu belirten Çorabatır, yeni yatak artışlarına bağlı sektörde sıkıntı yaşanmaması için kalifiye elaman açığının kapmasında aşçı başlarına sorumluluklar düştüğünü kaydetti. Çorabatır, "Akdeniz Bölgesi'nde bu yıl turizm sezonunda 32 bin yeni yatak turizme kazandırıldı. Yatak artışına bağlı kalifiye eleman bulmasa sıkıntı oluşturuyor. Bu nedenle ustalarımızdan her yıl en az 2 eleman yetiştirerek turizme kazandırmalarını istiyoruz. Turizmde dünya markası olmada kalifiye elaman yetiştirmek çok önemli. Kalifiye elaman açığının giderilmesi ve kalifiye elamanlarında sezon sonunda otellerde istihdamı için Kültür ve Turizm Bakanlığı gerekli düzenleme çalışması ile ilgili temaslarımız sürüyor. Aşçılar ülkemizin gönüllü turizm elçileri. Oluşturdukları damak lezzetiyle ülkemizin ve bölgemizi en güzel şekilde tanıtıyor." şeklinde konuştu.

Antalya bölgesinin haziran ayı itibariyle gelen turist sayısı bakımından yeni bir rekora imza attığını belirten Çorabatır, bununda Türk turizmi için sevindirici olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

MAD Başkanı İsmail Karataş, Türk turizmine kalifiye elaman yetiştirme ve bölgeye daha fazla turist gelmesi, turizmde damak tadı oluşturmak için turizm sektörü aşçıları olarak var güçleriyle çalışacaklarını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: