Akdeniz'de 'kadın Sağlığı' Eğitimleri Yarın Başlıyor

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Çocuk ve Gençlik Sağlık Danışma Merkezi ile Türkiye Aile Planlaması...

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Çocuk ve Gençlik Sağlık Danışma Merkezi ile Türkiye Aile Planlaması Vakfı işbirliğinde, Akdeniz ilçe sınırlarında yaşayan kadınlara yönelik 'kadın sağlığı' eğitimleri verilecek.

Akdeniz Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, eğitimler 12 Şubat 2013 Salı günü saat 12.30’da, Şevketsümer Mahallesi’nde bulunan Yoksullukla Mücadele ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (Nar-Der) binasında başlayacak. Türkiye Aile Planlaması Vakfı ile yapılan işbirliği çerçevesinde düzenlenecek olan eğitimler 13 hafta sürecek. Dr. Didem Gediz Gelegen tarafından verilecek eğitimlerde kadınlara, ‘güvenli annelik, temizlik, beslenme, cinsellik, üreme sağlığı, iletişim, haklar, çocuklar ve ergenler ile genel sağlığı koruyucu davranışlar’ gibi konularda eğitimler verilecek. Eğitimler sonunda katılımcılara sertifika verilecek.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili açıklama açıklama yapan Akdeniz Belediyesi Kültür Sosyal Sağlık İşleri Müdürlüğü’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Makbule Kaplan, sağlığa yönelik eğitimlerin önemine işaret ederek, kadınları eğitim programlarına katılmaya davet etti. Özgür ve bilinçli bir toplumun, kadınların özgürlüğü ve bilinçlenmesinden geçtiğine vurgu yapan Kaplan, “Bu tür eğitimler, kadına ve aileye koruyucu sağlık davranışları kazandıracak, sağlık bilincini yükseltecek ve böylelikle kadını güçlendirecek olan eğitimlerdir. Dolayısıyla daha çok kadına ulaşmalı, eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarını hayata geçirmeliyiz. Çünkü sağlıklı bir toplumun temeli, sağlıklı bir aileden başlar. Sağlıklı bir ailenin oluşabilmesi de ailenin, fiziksel, ruhsal, psikolojik ve sosyal hayatıyla yakından ilgilidir. Tüm bu unsurların güçlü olması demek, ailenin de güçlü olması demektir. Kadının eğitim düzeyi arttıkça, ekonomik ve sosyal yaşama katılımı, toplumda etkinliği artar. Bu nedenle kadınların ve kız çocuklarının yaşamın her alanındaki eğitimine ayrı bir önem verilmelidir. Bizler de Akdeniz Belediyesi olarak bu konularda duyarlılık yaratmak ve daha çok kadına ulaşmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: