Akdeniz’in Stanttı Da Festivalin İlgi Odağından Biri Oldu

Mersin’de bu yıl 3. gerçekleştirilen Mersin Narenciye Festivali sona ererken, festivalin en görkemli ve ilgi...

Mersin’de bu yıl 3. gerçekleştirilen Mersin Narenciye Festivali sona ererken, festivalin en görkemli ve ilgi çekici stantlarından birini de merkez ilçe Akdeniz Belediyesi oluşturdu.

Akdeniz Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2 gün süren festivalin dikkat çekici bölümlerinden biri haline gelen Akdeniz Belediyesi standı, Belediye Başkanı Fazıl Türk’ün de bizzat katıldığı etkinliklerle ilgi odağı oldu. Belediye standından ücretsiz portakallı kek, narenciye suyu ve frizbi dağıtıldı. Narenciye ürünleriyle süslenmiş figürlerin yer aldığı Akdeniz Belediyesi standı, 2 gün boyunca vatandaşların uğrak yeri haline geldi. Çocuklar başta olmak üzere katılımcılar narenciye ürünleriyle bezeli figürlerle bol bol fotoğraf çektirdi.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Fazıl Türk, Mersin halkının Narenciye Festivali’ni sahiplendiğinin altını çizerek, bu sahiplenme neticesinde gerek üreticinin, gerekse farklı açılardan Mersin’in uzun vadede kazançlı çıkacağını vurguladı. Narenciye üretiminin sadece sektör emekçilerine değil, aynı zamanda tüm kente fayda sağladığına dikkat çeken Türk, “Festivalin nihai amaçlarından biri kentimizin ulusal ve uluslararası ölçekte daha fazla tanınmasını sağlamaktır. Bugün festivalin bu denli coşkulu bir biçimde kutlanması, yurt dışından geniş katılımlara sahne olması bu amaca gün geçtikçe daha fazla yaklaştığımızın bir göstergesidir. Festivalimize hep birlikte omuz vermeye devam edeceğiz. Kazanan Mersin olacaktır” şeklinde konuştu.

Narenciye üretiminde Mersin’in önemli bir pazar payına sahip olduğunu hatırlatan Türk, “Akdeniz ilçemiz de Mersin’deki narenciye üretiminin lokomotifi durumundadır. Bu potansiyeli doğru değerlendirmek, ilçemize ve kentimize katma değer sağlamak adına, üreticilerimizi desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: