Akdoğan: Atatürk'e hakaret edilen programa ceza verilmemesi söz konusu değil

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Atatürk'e hakaret edildiği belirtilen bir televizyon programının cezalandırılması konusunda "Yarınki toplantıda tekrar değerlendirilecek.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Atatürk'e hakaret edildiği belirtilen bir televizyon programının cezalandırılması konusunda "Yarınki toplantıda tekrar değerlendirilecek. Ceza verilmemesi kararı çıkmadı, ceza verilmesi gereken maddelerde anlaşmazlığa varılmış, bu da bence doğru değil, ben bunu da doğru bulmuyorum, zaman geçirmeden buna gereken cezanın verilmesi lazım" dedi.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, RTÜK üyesi Ali Öztunç'a yapılan saldırıya işaret ederek, "Saldırıyı kınıyorum. RTÜK siyasallaşmış bir yer. Yine Kanal A'da bir programda bazı kişilerin kalkıp da cumhuriyetin kurucularına, Atatürk'e hakaret etmeleri, hakaretlerin karşılıksız kalması İktidara yakın üyelerin oylarıyla cezasız kalması üzücüdür" dedi.

Reklam
Reklam

Akdoğan da, Atatürk ile ilgili ifadelerin kabul edilemeyeceğini belirterek şöyle dedi:

"Bu ifadeler kabul edilemez, hangi kanalda olursa olsun. Kim tarafından yapılırsa yapılsın. Kabul edilebilir bir durum değildir. Şiddetle kınanmalıdır. Ve gereken ceza da verilmelidir. Bu konuda bir şüphe olduğunu da sanmıyorum. RTÜK de bu konuda gerekli değerlendirmeyi yapıp gerekli cezayı vermek durumundadır. Vermedi değil, şu maddeden mi verelim, bu maddeden mi verelim yarın ki toplantıda tekrar değerlendirilecek. Ceza verilmemesi kararı çıkmadı, ceza verilmesi gereken maddelerde anlaşmazlığa varılmış, bu da bence doğru değil, ben bunu da doğru bulmuyorum, zaman geçirmeden buna gereken cezanın verilmesi lazım." (ANKA)