Akesson: Türkiye, AB Yolunda Epey Yol Kat Etti, Sıkıntılara Dayanıklı Olmalı

İsveç'in Türkiye Büyükelçisi Hakan Akesson, “Suriye, Irak ve İran gibi ülkelerin problemlerinden Türkiye’nin etkilenmesi normal...

İsveç'in Türkiye Büyükelçisi Hakan Akesson, “Suriye, Irak ve İran gibi ülkelerin problemlerinden Türkiye’nin etkilenmesi normal bir durum. Ama Avrupa Birliği (AB)’ne üye olma yolunda epey yol kat eden Türkiye’nin, bu tür sıkıntılara dayanıklı olması gerek.” dedi.

Akesson, Zirve Üniversitesi akademisyenleri ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencileri ile Zirve Üniversitesi’nde bir araya geldi. Akesson, ‘Avrupa Birliği'nde Kimlik ve Avrupalılaşma’ konularını Zirvelilerle tartıştı. AB’ye üye ülkelerin gelişmişlik sürecinin, kültür çeşitliliğiyle daha da hızlandığını belirten Akesson, “Suriye, Irak ve İran gibi ülkelerin problemlerinden Türkiye’nin etkilenmesi normal bir durum. Ama AB’ye üye olma yolunda epey yol kat eden Türkiye’nin bu tür sıkıntılara dayanıklı olması gerek.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Söyleşiye katılan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencileri, Akesson’a, Arap Baharı’nın, Türkiye ve AB üyeliği sürecindeki etkileriyle ilgili sorular sordu. Akesson, Türkiye’nin bu süreçte ekonomisini ve kültürünü güçlü tutması gerektiğini dile getirdi. Keyifli geçen söyleşinin ardından Akesson, Zirve Üniversitesi akademisyenlerini ve öğrencilerini, kendi kültürünü tanıtmak için ülkesine davet etti.

Söyleşinin moderatörlüğünü yapan Zirve Üniversitesi Orta Doğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (OSAM) Müdürü Doç. Dr. Gökhan Bacık da Türkiye ile Avrupa ilişkilerinin çok kültürlülük üzerinde olumlu ilerlemeler kaydettiğini ifade ederek, "Arap Baharı'nın da Türkiye üzerinde bıraktığı etkileri gözardı etmek mümkün değil. Ülkemiz çok kültürlü bir yapıya sahip olduğundan, Avrupa Birliği sürecinde kendi kimliğini de gözardı etmeden söz hakkını koruyacağının bilincindeyiz.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: