Akfen GYO Rusya’ da yatırımlarını artırdı

Akfen GYO, Rusya’da bulunan ortak yatırımlarında payını yüzde 50’den yüzde 95’e çıkardı. Bu ülkede büyümeye...

Akfen GYO, Rusya’da bulunan ortak yatırımlarında payını yüzde 50’den yüzde 95’e çıkardı.
Bu ülkede büyümeye odaklanan firma, proje ortağı Kasa Investments BV’nin yüzde 45 hissesini satın aldı. Akfen GYO, 2011 içerisinde faaliyete geçecek 177 odalı Yaroslavl Ibis Otel, 204 odalı Samara Ibis Otel ve aynı proje içerisinde yer alan 5 bin metrekare kiralanabilir alana sahip Samara Ofis Projesi ile 167 odalı Kaliningrad Ibis Otel projelerindeki payı böylece yüzde 95’e çıkmış oldu.
Bu projeler dışında GYO’nun Rusya portföyünde yüzde 100’ü kendisine ait olan ve Moskova’da geliştirilen 475 odalı bir Ibis Otel projesi de bulunuyor. Ibis Otel Projesi’nin inşaatına 2011’in ikinci yarısında başlanacağı öngörülüyor.
Akfen GYO'nun bu ülkede otel projelerinin işletmesini de Türkiye’de olduğu gibi stratejik ortağı, Avrupa’nın önde gelen otel gruplarından Accor SA yapacak. Accor SA, bu sene, ‘Excellence Award Ödülleri’ kapsamında yatırımı Akfen GYO yapılan Novotel İstanbul, Ibis Otel İstanbul ve Novotel Trabzon ile mükemmellik ödülü almıştı.
Akfen GYO’ nun otel portföyünde halen 10 faal ve dokuz da yatırımı devam etmekte olan, yaklaşık 3 bin 600 oda kapasitesine sahip 19 projesi söz konusu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz