Akfen Holding’in tahvil halka arzı tamamlandı

Akfen Holding AŞ’nin 22-23 Aralık 2011 tarihlerinde, İş Yatırım Menkul Değerler önderliğinde ve Oyak Yatırım...

Akfen Holding AŞ’nin 22-23 Aralık 2011 tarihlerinde, İş Yatırım Menkul Değerler önderliğinde ve Oyak Yatırım Menkul Değerler AŞ ortaklığında yapılan tahvil halka arz sonuçları açıklandı. Halka arzda bireysel yatırımcı grubundan 26 milyon bin 703 TL, kurumsal yatırımcı grubundan ise 54 milyon 220 bin TL olmak üzere toplam 80 milyon 221 bin 703 TL talep geldi.
Akfen Holding’e 50 milyon TL olan halka arz büyüklüğünden fazla talep gelmesinden dolayı miktar, 80 milyon TL’ye artırılırken; tahsilat grupları yüzde 32,5 bireysel, yüzde 67,5 kurumsal olacak biçimde yeniden belirlendi. Ayrıca aralık şeklinde ilan edilen Senelik Ek Getiri Oranı yüzde 4 olarak kesinleştirildi. Buna göre İlk Kupon Ödeme Dönemine Dair Faiz Oranı yüzde 3,51, İlk Kupon Ödeme Dönemine Dair Faiz Oranı’na göre hesaplanan Senelik Bileşik Faiz Oranı ise yüzde 14,84 olarak kabul edildi.
Tahvillerin yüzde 30’luk 15 milyon TL nominal değerdeki kısmının yurtiçi bireysel yatırımcılara, yüzde 70’lik 35 milyon TL nominal değerdeki kısmının ise kurumsal yatırımcılara tahsis edileceği, ancak satış sürecindeki yatırımcı talebine bağlı olarak ihraç tutarının artırılması durumunda tahsisat oranlarının yeniden saptanacağı aktarılmıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz