Akgerman: "Kriz, Türkiye'yi 12'den vurdu"

İSTANBUL (İHA) - Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Akgerman, "Küresel kriz, Türkiye'yi teğet geçmedi, 12'den vurdu" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2008 Eylül ayı Sanayi Üretim Endeksi sonuçlarına ilişkin bir değerlendirme yayınlayan Akgerman, sanayi üretiminin yüzde 5,5, imalat sanayiinin de yüzde 6,4 oranında düşmesinin küresel krizin genel etkilerinin beklenen bir sonucu olduğunu söyledi. Bununla birlikte, elektrik ve doğalgaza yapılan son zamlarının ardından, bu düşüşün devam etmesinden endişe duyduğunu belirten SEDEFED Başkanı Akgerman, ABD, AB ve hatta Çin önlemler paketi açıkladığını hatırlatarak, "TÜİK verileri, Türkiye ekonomisinin krize girdiğini resmen ilan etmiştir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Reel sektör temsilcileri tarafından aylardır dile getirilmesine rağmen hükümetin, hayata geçiremediğini iddia ettiği acil önlemler paketinin geç kaldığını söyleyen Akgerman, hükümeti göreve çağırdı. Akgerman, Meclis'in yarınki oturumunda bir adım atılarak en azından 41. sırada bekleyen yeni Türk Ticaret Kanunu'nun da hemen yasalaşmasını talep etti.