Akhisar 552. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri başladı

Manisa'nın Akhisar ilçesinde, belediye tarafından düzenlenen 552. Çağlak festivali ve Zeytin Şenlikleri başladı. Hüsnü Kahraman...

Manisa'nın Akhisar ilçesinde, belediye tarafından düzenlenen 552. Çağlak festivali ve Zeytin Şenlikleri başladı. Hüsnü Kahraman Kültür Parkı'ndaki açılış törenine AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Manisa İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, oda başkanları, daire amirleri ve diğer vatandaşlar katıldı.
Şeyh İsa Camisi'nde düzenlenen anmayla başlayan törende konuşan Başkan Hızlı, festival ve şenliklerin bir hafta süreceğini belirterek, "Çağlak Festivali, bize bırakılmış kutsal bir emanetin simgesidir. Bu festivale özünü katan Şeyh İsa, bizler için bilgeliğin, barışın, inancın temsilcisi olmuştur. Şeyh İsa'yı, kuşaklar ve sınırlar ötesi yayılan bir mesaj haline getirmeye çalışıyoruz. İnanıyorum ki bunu zenginleştirerek her zaman sürdürme gayreti içinde olacağız." dedi.
Milletvekili Berber ise, "Böyle köklü bir geleneği sürdürdüğü ve her geçen gün büyüterek devam ettirdiğinden dolayı Akhisar'ı tebrik ediyorum. Tarih boyunca kültürümüzü taşıdık, yaşattık ve dünyaya örnek olduk. Aynı şekilde bugün de kültürümüzü bu köklerden alarak geleceğe yeni bir ufukla, yeni bir anlayışla ulaşacağız. Çağlak Festivali de bunlardan biri olarak tarihe geçecektir." şeklinde konuştu.
Festivalde ünlü sanatçıların konserleri, yağlı güreş müsabakaları, zeytinyağlı yemek yarışması, spor ve kültür faaliyetleri yer alacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz