Akhisar Atatürk'ü Andı

Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. yıldönümünde Akhisar İlçesi'nde de anıldı.Tören,...

Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. yıldönümünde Akhisar İlçesi'nde de anıldı.

Tören, Milli Egemenlik Meydanı'nda saat 08.45'te çelenk koyma merasimi ile başladı. Kaymakam Kamil Köten, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava Kontrol İhbar Albay Bülent Keleş, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, daire ve kurum amirleri, siyasi partiler, oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin anıta çelenk sunmasıyla başladı. Çelenk sunma töreni, 2 dakikalık saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve bayrakların yarıya indirilmesiyle sona erdi.

Reklam
Reklam

Protokol daha sonra, Akhisar Belediyesi Sanat Galerisi'ndeki Atatürk Resimleri Sergisi'ni ziyaret etti.

Akhisar Adnan Menderes Lisesi'nin hazırladığı, Edebiyat öğretmeni Selcan Zafer’in sunuculuğunu yaptığı ikinci anma programı Belediye Şehit Vecdi Şentürk Park'ndaki Kültür Salonu'nda saat 09.30'da başladı. Saygı duruşu ve Adnan Menderes Lisesi Müzik öğretmeni Lale Dündar Ayyıldız eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra, günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı aynı okuldan Tarih öğretmeni Akile Velestin yaptı.

Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanlığı Hava İkmal Üsteğmen Adnan Erol; Atatürk'ün Askeri kişiliğini ve özelliklerini belirten konuşmayı okudu. Adnan Menderes Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryoyu 40 kişilik öğrenci grubu sundu. Programı hazırlayan Müzik öğretmeni Ayyıldız, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Müzik öğretmeni Mustafa Kılınç, öğretmenler Selcan Zafer, Yasemin Adakçı, Erdem Demirel, Özkan Saydam, Serdar kayalar, Ahmet Altınok, rtimsazda öğrenci Mustafa Dingildelen ve öğrenciler,tören sonunda protokol tarafından tebrik edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: