Akhisar Belediyespor 3 - 3 Beşiktaş

Süper Lig'in 30. haftasına en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 5 puan önünde giren Beşiktaş, Akhisar Belediye ile Manisa'da karşılaştı. Siyah-Beyazlılar, Rodallega'nın hat-trick yaptığı mücadelede rakibiyle 3-3 berabere kalarak şampiyonluk yolunda yara aldı ve puanını 70'e yükseltti. Gözler pazar akşamı oynanacak Trabzonspor-Fenerbahçe (64 puan) maçına çevrildi.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

AKHİSAR BELEDİYESPOR 3 - 3 BEŞİKTAŞ
STAT: 19 Mayıs
HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Cem Satman, Alpaslan Dedeş
AKHİSAR BELEDİYESPOR: Fatih, Orhan, Douglao, Merter, Caner, Tolga, Sami (Dk.75 Vaz Te), Nguemo, Grbic (Dk.59 Soner), Custodio (Dk.75 Aykut), Rodallega
BEŞİKTAŞ: Tolga, Serdar (Dk.71 Cenk Tosun), Marcelo, Alexis (Dk.84 Kerim Frei), İsmail, Atiba, Oğuzhan, Quaresma (Dk.71 Gökhan Töre), Sosa, Olcay, Gomez
GOLLER: Dk.45+1, 54 ve 78 Rodallega (Akhisar BLD.), Dk.15 Mario Gomez, Dk.47 Olcay, Dk.90 Cenk Tosun (Beşiktaş)
SARI KART: Custodio (Akhisar Bld.)
KIRMIZI KART: Caner Osmanpaşa (Akhisar BLD.)

Reklam
Reklam

Maçtan dakikalar:

3'Quaresma çok tehlikeli bir noktada faule maruz kaldı, serbest vuruş Beşiktaş'ın. Topun başında geçen Quaresma'nın vuruşunda top kalenin üzerinden auta gitti.

15'Savunmanın hatasında araya giren İsmail ara pasını bıraktı, Gomez ceza sahasında bomboş kaldı, düzgün bir vuruşla kalecinin üstünden topu filelerle buluşturdu.

22'Beşiktaş yine etkili geldi, ceza sahası içinde Gomez topla buluştu ancak kontrolü sağlayamayınca mutlak bir gol şansı kaçtı.

31'İnanılmaz bir gol kaçtı! Sol kanatta Quaresma topla buluştu, içeri doldurdu, top kaleciyi geçti ancak Orhan son anda kornere gönderdi.

45'Tolga penaltıyı kurtardı, ancak dönen topu yine Rodallega tamamladı ve beraberlik golünü kaydetti.

Reklam
Reklam

İlk yarı 1-1'lik beraberlikle sonuçlandı.

47'Sosa tek başına yarı sahayı kat etti, ceza sahası dışından sol ayakla yerde vurdu, top kaleci Fatih'ten sekti, Olcay boş kaleye topu göndermekte zorlanmadı.

54'Savunmanın büyük hatasında sağ kanatta Sami topla buluştu, yerden kesti, Rodallega yakın mesafeden topa dokundu ve filelerle buluşturdu.

62'Sosa ceza sahası dışından yerden vurdu ancak şutu istediği gibi olmadı, top dışarıda.

79'İsmail'in geri pasında Alexis koştu, Tolga da kalesinden çıktı, iki oyuncu çarpışınca Rodallega araya girdi ve boş kaleye çok rahat bir şekilde topu gönderdi.

90'Oğuzhan'ın uzun topunu Gomez indirdi, Cenk ceza sahasına girdi, çok düzgün bir şutla topu kalecinin sağından filelerle buluşturdu. Şimdi eşitlik var.

Reklam
Reklam

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca nefes kesen maç 3-3 bitti.

Anahtar Kelimeler: