Akhisar Devlet Hastanesi Lojmanları Yıkılıyor

Akhisar Devlet Hastanesi Mustafa Kirazoğlu Sağlık Kompleksi içerisinde yapılan yeni ek binanın tamamlanmasının ardından, oturulmazlık...

Akhisar Devlet Hastanesi Mustafa Kirazoğlu Sağlık Kompleksi içerisinde yapılan yeni ek binanın tamamlanmasının ardından, oturulmazlık raporu verilen lojmanların yıkımına başlandı.

Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan Hastane Başhekimi Op. Dr. Erol Karaca, “2005 yılında SSK Hastaneleri Sağlık Bakanlığına devredilmiş ve bu doğrultuda 2007 yılında Akhisar ilçemizdeki SSK Hastanesi ile Devlet Hastanesi birleştirilmişti. Şehir merkezindeki Mustafa Kirazoğlu Sağlık Kompleksi'ndeki SSK lojmanlarının devri, hukuki anlamda sorun oluşturmuş ve yargıya intikal ettirilmişti. 2011 yılı içinde hastane idaremiz tarafından lojmanların deprem açısından etütleri yapılmış ve yıkım kararı çıkmıştı" hatırlatmasını yaptı.

Reklam
Reklam

Bunun ardından Kaymakamlıkca tahliye kararı alındığını belirten Karaca, açıklamasına şöyle devam etti: "Lojmanlar 2012 yılı başında boşaltıldı. Yapılan girişimler sonucu Sosyal Güvenlik Kurumu'na (Eski SSK) ait lojmanlar, Manisa SGK İl Müdürlüğü aracılığıyla yıkıldı, bu alan Hastanemiz Kirazoğlu Kampusü'ne kazandırıldı. Bu sayede yeni yapılan ve 2013 yılı başlarında hizmete açılması planlanan 200 yataklı hizmet binasının çevresi rahatladı. Bu vesileyle söz konusu lojmanların yıkımında, SGK Başkanlığı nezdinde girişimlerde bulunarak, konunun kısa sürede çözülmesine katkıda bulunan ve hastaların daha rahat bir ortamda hizmet almalarını sağlayan Manisa Milletvekilimiz Sayın Uğur Aydemir’e , tahliye kararında etkili olan ve her aşamada desteğini esirgemeyen Kaymakamımız Sayın Kamil Köten’e, sorunu kendi sorunuymuşçasına üstlenerek yıkım kararı alımında etkili olan SGK Manisa İl Müdürü Sayın Murat Saygı’ya ve Müdür Yardımcısı Sayın İbrahim Topçu’ya, Devlet Hastanemiz ve Akhisar halkı adına teşekkür eder, Akhisar ve bölge halkına hayırlı olmasını dilerim.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: