Akhisar Doğalgaza Kavuştu

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Akhinar Mahallesi de doğalgaza kavuştu.İnegöl Gaz Dağıtım Şirketi (İNGAZ), Akhisar Mahallesi'nin bir...

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Akhinar Mahallesi de doğalgaza kavuştu.

İnegöl Gaz Dağıtım Şirketi (İNGAZ), Akhisar Mahallesi'nin bir kısmını doğalgaza kavuşturdu. İngaz, Akhisar'ın geri kalan kısmı ile Huzur Mahallesi başta olmak üzere 2 bin 500 konutu bu yıl doğalgaza kavuşturacak. Yapılacak çalışmanın bedeli ise 2 milyon TL.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Doğalgazın ardından özellikle ana artellerdeki kaldırım ve asfalt çalışmalarını da bitirmiş olacağız. Doğalgaz için ben mahalle sakinlerinin İngaz ve belediyemiz ile irtibata geçmesini istiyorum. Bu akşam 6 aydır çalıştığımız Akhisar Mahallesi'ne ilk doğalgazı veriyoruz. Beraberinde ise Huzur Mahallesi'nin dört gözle beklediği doğalgazın startını da vermiş oluyoruz. Akhisar ve Huzur mahallelerimizin sakinleri de çevre dostu olan doğalgaza inşallah ilgi gösterir” dedi.

Reklam
Reklam

İngaz Genel Müdürü Nevzat Şatıroğlu ise, “Yaklaşık 10 sene önce İnegöl’deki doğalgaz ve temiz hava maceramız rahmetli Belediye Başkanı Hikmet Şahin ile birlikte 2003 yılında Altay Caddesi'nde attığımız temel atma töreni ile başladı. 2004 yılında İnegöl’e, 2005 yılında Alanyurt’a, 2006 yılında Yenişehir Organize Sanayi Bölgesi(ne, 2007 yılında Yenişehir’in yerleşim birimlerine, 2010 yılında TOKİ’ye derken, bugün burada Akhisar ile temiz hava maceramıza devam ediyoruz. Bugüne kadar yüksek basınçlı çelik hat diye tabir ettiğimiz 24 kilometre çelik şebeke, 331 kilometre politren dağıtım hattı ve 14 bin 500 binaya bağlantı hattı gerçekleştirdik. Bu yatırımlarımızın karşılığında da İnegöl, Yenişehir ve Alanyurt'ta 86 bin konutu doğalgaz kullanır hale getirdik. İngaz olarak bugüne kadar yaptığımız yatırımların toplamı 30 milyon TL’yi aştı. Bu yatırımların yanı sıra piyasada bugüne kadar 80 milyon dolarlık iç tesisat yapısı oluşturuldu. Bu sene içerisinde 152 tane sokakta doğalgaz yatırımı yapmayı planladık. Bu planımız kapsamında 25 kilometre politren dağıtım şebekesi tesis edeceğiz. 770 binaya doğalgaz vermek suretiyle yaklaşık 2 bin 500 meskenin bu yıl içerisinde doğalgaza kavuşmasını arzu ediyoruz. Sadece bu iki mahalleye yapacağımız yatırımın toplam maliyeti 2 milyon 500 bin TL” dedi.

Reklam
Reklam

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk'de, AK Partinin temel felsefesinin halka hizmet olduğunu söyledi. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de, “Huzur ve Akhisar büyüyen mahalleler içerisinde yer alıyor. Bu iki mahallemize hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz. Yenice köprüsünden toplu konutlara ve eğitim kampusuna giden yolu inşallah kısa süre içerisinde bitireceğiz. Ulaşımı konforlu ve kaliteli hale getireceğiz. Eğitim kampusu bu bölgede yükseliyor. Bu bölge eğitim bölgesi üssü olacak. Çünkü buradan 6 bin öğrenci eğitim hizmeti alacak. Akhisar ve Huzur mahalleleri yapılacak çalışmalarla yaşanabilir bölge olacak” dedi.

Konuşmaların ardından sembolik olarak doğalgaz meşalesi yakıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz