Akhisar Koruma Kurulu Toplantısı Yapıldı

Akhisar Koruma Kurulu Başkanlığı'nın şubat ayı toplantısı, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner başkanlığında 13 üyenin katılımı...

Akhisar Koruma Kurulu Başkanlığı'nın şubat ayı toplantısı, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner başkanlığında 13 üyenin katılımı ile Adalet Sarayı’nda yapıldı.

Toplantıda öncelikli olarak Bilgisayar İşletmenliği Kursu Projesi'nin son aşaması olan Manisa İŞ-KUR Müdürlüğü’nden beklenen onayın gelmesine bağlı olarak, en kısa sürede faaliyetlere başlanacağı kurul üyelerine bildirildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Başsavcı Şahiner, değerlendirmelerde bulundu:

Ceza infaz kurumlarından çıkan hükümlülerin istihdamının öncelikli amaç olduğunu vurgulayan Bekir Şahiner, işsizliğin azaltılması için sektörün talep ettiği nitelik ve nicelikte işgücünü sağlayacak eğitimlerin büyük önem taşıdığını, ekonomik problemlerin beraberinde suçlu davranışı getirdiğini ve bunun da ancak eğitimle aşılabileceğin; Denetimli Serbestlik görevlilerinin bu kişilere eğitim ve iyileştirme çalışmalarıyla, belirlenen yükümlülüklerle yardımcı olmaya çalıştığını, koruma kurulunun da meslek edindirme ve istihdam noktasında üzerine düşeni yapmaya gayret göstermesi gerektiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Akhisar Koruma Kurulu, ilçede de iş alanı bulunan Zeytin Budama, Fayans Döşemeciliği, Kaynakçılık ve Doğalgaz Tesisatçılığı ile Aşçılık olmak üzere toplamda 4 kursun proje hazırlıklarına başlanması kararı alarak, 2013 yılının verimli geçeceğinin sinyallerini verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: