Akhisar Ve Yenice Doğalgaza Kavuşuyor

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Akhisar ve Yenice bölgeleri doğalgaza geçiyor.AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Yenice...

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Akhisar ve Yenice bölgeleri doğalgaza geçiyor.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu, İNGAZ Genel Müdürü Nevzat Şatıroğlu ve İNGAZ İşletme Müdürü Faruk Coşkun’un katıldığı toplantıda, İnegöl’e bağlı Yenice beldesi ile Akhisar Mahallesi'nde doğalgaz kullanımı konusu masaya yatırıldı.

Yenice beldesi ile Akhisar Mahallesi ve Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusunu kapsayacak şekilde doğalgaz hattı çalışmaları ile ilgili gerek yer incelemeleri, gerek proje çalışmalarının devam ettiğini bildiren İNGAZ Genel Müdürü Nevzat Şatıroğlu, “Önümüzdeki yıl yapılması muhtemel olan Yenice’ye doğalgaz yatırımı konusunu masaya yatırdık. Malum İNGAZ, İnegöl, Alanyurt ve Yenişehir yerleşim bölgelerinde 2003 yılından beri hizmet vermeye devam etmekte. 2004 yılından itibaren de doğalgaz kullanılmaktadır. Yaklaşık 40 bin kullanıcı bu 3 yerde doğalgazla tanışmıştır. Ucuz, temiz ve konforlu enerji olan doğalgazdan tüm kullanıcılarımızın memnun olduğunu, yaptığımız anketlerde görüyoruz. Yatırım halkamızı genişletmeyi planlıyoruz. Bu kapsamda da fizibilite hazırladığımız Yenice kasabası gündemde. Yenice Belediye Başkanımız bu konuda çok heyecanlı, çok arzulu. Yenice halkı istekli ve arzulu. Vatandaşımızın bu istek ve arzusuna ilgisiz kalamazdık. Bu konuda bir teknik ve ekonomik bir çalışma içerisine girdik ve bu çalışmayı bir noktaya getirdik. EPDK tarafından şirketimizle ilgili yeni tarife düzenlemesinin arifesindeyiz şu an. Bu çalışma tamamlandığında, İNGAZ’ın yeni tarifesi onaylandıktan sonraki süreçte, Yenice’ye yatırımın ekonomik boyutu çok daha süratli bir şekilde ortaya çıkacaktır. Bu konuda siyasi olarak da Milletvekilimiz bizlere Ankara’dan da çok ciddi destek vermektedirler. Gerek Enerji Bakanlığı'nda, gerekse EPDK nezdinde girişimler sonucunda inşallah lisans genişletmesi kapsamında Yenice kasabasını da projemize dâhil eder ve Yenice halkını, temiz ve ucuz enerji olan doğalgazla tanıştırmış oluruz” dedi.

Reklam
Reklam

Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu ise, “Milletvekilimiz Hüseyin Şahin’in destek ve teşvikleriyle Yenice’ye doğalgaz getirilmesi ile ilgili toplantıyı burada yapmaktayız. Ekim ayında EPDK ile yapılacak protokol sözleşmeleri netleştiğinde, inanıyorum ki 2013 yılında doğalgaz Yenice’mize gelmiş olacak” diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de, “Yenice halkının temiz ve ucuz enerji olan doğalgaz kullanmaları için başlattığımız çalışmalara hız vermiş bulunuyoruz. Ben bu konuda siyasi irade olarak kararlı olduğumuzu, İnegöl’ümüzün bütününde, merkezinde, genişleme alanı Alanyurt’ta, Akhisar Mahallesi ve TOKİ bölgesinde, Yenice Islah OSB ve Yenice halkının da doğalgaz kullanmasını arzu ediyor ve siyasi irade olarak destekliyorum. İnşallah Allah nasip ederse, önümüzdeki yıl prosedürleri aştıktan sonra Yenice’mizin de çevreyi kirletmeyen, ucuz, kaliteli doğalgaz için kazmayı vururuz diye ümit ediyorum. Geçmişte yaptığımız çalışmaların bereketlenmesi ve Yenice’nin doğalgaza kavuşmasını müjdelemek istiyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz