Akhisar’a Değer Katanlara Ödülleri Verildi

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) düzenlediği 2011 Yılı Vergi, Hizmet, İhracat, İstihdam ve Yatırım’da...

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) düzenlediği 2011 Yılı Vergi, Hizmet, İhracat, İstihdam ve Yatırım’da “Akhisar’a Değer Katanlar" ödül töreni, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile Akhisar Bülent Ciğeroğlu Kültür salonunda yapıldı.

“Akhisar’a Değer Katanlar“ ödül törenine Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, TOBB Başkan Yardımcıları Bülent Koşmaz, Faik Yavuz, Dünya Odalar Federasyonu Başkanı Rona Yırcalı, Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Manisa Emniyet Müdürü Yunus Çetin, çevre il ve ilçelerden gelen Ticaret ve Sanayi Odaları, Borsa başkanları ve yöneticileri, il ve ilçe daire amirleri ile Akhisarlı iş adamları katıldı.

Reklam
Reklam

Törenin açış konuşmasını ise, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu yaptı. Erdayıoğlu, ”Artık insanların hizmet alması, aradığı ürünü bulması çok kolaylaştı. Tüm bunlara bağlı olarak da gerek global bazda, gerekse yerel bazda gündemler çok çabuk değişiyor. Bu hızlara yetişemeyenler yok olup gitmeye mahkum durumda. Bu nedenle her kişinin, her kurumun kendini sürekli yenilemesi ve devamlı olarak yeni arayışlar içersinde olması gerekmektedir. Ülkemiz de artık bu hıza ayak uydurmuştur. Özellikle 1995 yılında çıkan gıda yasasından önce birkaç büyük firma dışında standartlara uygun, markalı, belgeli ve en önemlisi hijyen üretim yapılmıyordu. Bu yasanın çıkmasından sonra herkes marka tescili yaptırdı, işyerlerini hijyen hale getirdi ve üretim izinlerini alarak üretim yapmaya başladı. Daha sonra tüm üretim kollarında standartlara uygun üretimler başladı. Ürünü üreten firma, ürettiği ürünün sorumluluğunu da üzerine aldı. Bu da yetmedi Firma kalitesi ISO 9001 gündeme geldi ve firma kalitesini tescilletmeyen firmalar mal satamaz hale geldi. Artık hizmet olsun, üretim olsun her konuda Ulusal veya Global standartları uygulamaya başladık" dedi.

Reklam
Reklam

AKHİSAR'IN İHRACATI 10 YILDA 30 KAT ARTTI

Akhisar ekonomisi ile ilgili de bilgi veren Erdayıoğlu, şöyle konuştu: "2001 yılında 7 firma ile 4 milyon 400 bin liralık ihracat gerçekleştirilen ilçemizde, 2011 yılında 24 firma ile 132 milyon TL'lik ihracata ulaşıldı. 10 yıl içersinde ihracatçı firma sayımız 3,5 kat artarken, ihracat miktarımız 30 kat artmıştır. 5 milyon olan zeytin ağacı sayımız 12 milyona ulaşmış ve ilçemiz ülkemizin zeytin üretim merkezi olmuştur. 45 MGW sahip 18 kuleden oluşan ve Yılda 165 milyon kw elektrik enerjisi üretecek olan rüzgar enerji santralimiz üretime başlamıştır. 3 bin dönümden ve üç bölümden oluşan ortağı olduğumuz Organize Sanayi Bölgesi'ndeki parsellerimizin yüzde 90,48'i satılmış; 35 firma üretim yapmakta, 16 firma inşaatlarına devam etmekte ve üretim yapan firmalarda bin 700 Kişi çalışmaktadır. Akhisar Organize Sanayi Bölgesi, gelecek vaat eden bir OSB'dir."

Ödül alanları tebrik eden TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da, ”Bu ödüller aslında işlerini ne kadar düzgün yaptıklarının en güzel göstergesi. Siz kazanacaksınız ki istihdam ve yatırım olsun. Memlekette zenginlik olsun. Türkiye’yi zenginleştirecek, güzelleştirecek ve Türkiye’ye yatırım sağlayacak, işsizleri iş sahibi yapacak. Özellikle bu açıdan sizlerle beraber olmak, sizlerin başkanı olmak her zaman için bana gurur vermektedir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

YARGITAY'DA 240 BİN KARŞILIKSIZ ÇEK DOSYASI

Türk Ticaret Kanunu'ndaki değişiklikle üzerlerindeki 6 milyon TL'lik yükün kalktığını belirten Hisarcıklıoğlu, buna destek veren TBMM'deki dört siyasi parti ile Hükümet ve diğer emeği geçenlere teşekkür etti. Yargıtay'da 240 bin tane karşılıksız çek dosyası bulunduğunu kaydeden Rifat Hisarcıklıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: ”Hükümetimiz, TBMM hep beraber değerli oda ve borsa başkanlarının yapmış olduğu çalışmaya duyarlılık gösterdiler. Eğer bu hapis cezaları kalkmasaydı ticaretle uğraşan, sanayi ile uğraşan bir kişi mutlaka hapishaneyi ziyaret ederdi. Şimdiki uğraştığımız işlerden bir tanesi, yakın zamanda devreye girecek karşılıklı çeklerle olan hikayemiz, bunla ilgili hapis cezası kaldırılmasıyla ilgili sayın bakanlarla yapmış olduğumuz toplantıda şunu ifade ettiler; 'Sayın başkan Yargıtay’da şuan 240 bin tane karşılıksız çek dosyası var. Yargıtay bunu bitirir ise tam iki yüz kırk bin kişi hapis cezası alacak. Ama Türkiye’de hapishane kapasitesi nedir?' diye sordular. Tam 142 bin kişilik kapasite varmış. 240 bin kişi hapishaneye girecekti. Türkiye’de hapishane kapasitesi yetmiyor. Bir buçuk misli daha hapishane kapasitemizi geliştirmemiz gerekiyor. Vadeli çek uygulaması dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Alışverişi, ticareti arttırmak için vadeli çeki bu kadar güvencesiz bırakırsanız, bunun itibarı kalmaz. Bankada kredi almaya gittiğimizde ne kadar vadesiz çekim var ise, ne kadar protesto olmuş kredim var ise, ne kadar çek ödemişim, ne kadar senet ödemişim, bana bankaların kredi kartı limitini, doğalgaz borcumu ödeyip ödemediğimi hepsini görüyorlar. Vadeli mal almak veya satmak isteyen vatandaş gittiği zaman, kendisiyle ilgili kimlik numarasını verdiğinde bütün bilgileri görebilir" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Hisarcıklıoğlu, bir yıl içerisinde karşılıksız çek oranının yüzde 93 arttığını da kaydetti.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ise, ”Manisa 7. sıradaki ihracat rakamıyla ülkemizin lokomotif illerinden biri. Bir proje var ama hemen yer tahsis etme imkanı kalmadı. Bundan sonra Turgutlu ve Akhisar'a çok fazla yatırım talebi gündeme gelecektir. Bir başka konu, ilimizde Kırsal Kalkınma Koordinatörlüğü kuruldu, işlem büyük ölçüde tamamlanıyor. 2013 yılının ilk çeyreği içinde büyük bir ihtimalle mali destek programları açıklanacak. Bu da şu demek; Akhisar gibi kırsal kesimin özelliklerini taşıyan, zeytinciliğin, tarımsal kültürün değerli olduğu, ürünlerin önemli olduğu bu bölgede, yepyeni bir mali kaynak imkanı demektir ve hep hibe desteği şeklinde programlar uygulanıyor. Manisa ve Akhisar buna hazırlıklı olmalı. Bundan en çok yararlanma potansiyeli olan ilçelerimizin başında Akhisar geliyor” dedi.

Törende, Akhisar’da yetişen Domat ve Uslu cinsi zeytinler için coğrafi işareti belgesini Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, ATSO Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu ve Meclis Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy’a verirken, vergi rekortmenleri ile 40, 50 ve 60 yıllık oda üyelerine plaketleri sunuldu.

Reklam
Reklam

Akhisar Belediyespor Başkanı Hüseyin Eryüksel, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu'na, Akhisarspor forması hediye etti. Eğitim Bir-Sen Akhisar Temsilci Başkanı Rıza Bahar da, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na Türkiye’ye kazandırdığı okullar nedeniyle plaket verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: