Akhisar'da "Aşı Haftası" etkinlikleri

Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, aşı kampanyalarının etkisiyle bebek ölüm oranlarının azaldığını ve Türkiye'nin Avrupa'yı yakaladığını belirterek, "Yıllardır yapılan doğum kontrol

Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, aşı kampanyalarının etkisiyle bebek ölüm oranlarının azaldığını ve Türkiye'nin Avrupa'yı yakaladığını belirterek, "Yıllardır yapılan doğum kontrol çalışmalarıyla, özellikle Ege bölgesinde doğum oranları negatif noktaya gelmiş durumda. Gençlerimizin en az iki, hatta üç dört çocuk yapmaları konusunu geliştirmemiz gerektiğine inanıyorum" dedi.

Akhisar'da "7. Avrupa Aşı Haftası" etkinliklerinde, yapımı tamamlanan 4 No'lu Aile Sağlık Merkezi binasının açılışı gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

Açılışa katılan Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, aşı kampanyasının önemine değinerek, Türkiye'nin aşılamada Avrupa'nın önüne geçtiğini, bebek ölüm oranlarında azalmayla da Avrupa'yı yakladığını öğrendiğini söyledi. Avrupa'daki doğum oranlarının çok düşük olduğunu ifade eden Kaymakam Köten, şöyle konuştu:

"Bugün Avrupa düşük doğumdan dolayı sıkıntı içerisinde. Devletlerin büyüklüğü, kesinlikle nüfusunun da büyüklüğü demektir. Nüfusun büyüklüğüyle doğum doğru orantılıdır. Bu konuda Akhisar'a ve Ege Bölgesine hitap etmek, vatandaşlarımıza, doktorlarımıza, ebelerimize hemşirelerimize seslenmek istiyorum. Bu bölgede doğum oranı aile başına ikinin altında. bizim başkalarının tecrübelerinden ders çıkarmamız gerekiyor. Yıllardır yapılan doğum kontrol çalışmalarıyla özellikle Ege Bölgesinde doğum oranları negatif noktaya gelmiş durumda. Bence bu ilerde soruna yol açabilir. Gençlerimizin en az iki, hatta üç dört çocuk yapmaları konusunu geliştirmemiz gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

Manisa İl Halk Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay, "7.Avrupa Aşı Haftası" etkinliğinin, aşılama ve aşı ile korunabilir hastalıklar konusunda toplumun bilincini ve duyarlılığını arttırma amacıyla 45 ülkede 21-27 Nisan tarihlerinde gerçekleştirildiğini ifade etti. Aşının çocuklar için yaşamsal bir öneme sahip olduğunu kaydeden Dr. Tay, dünyada her yıl 5 yaşın altında 2,5 milyon çocuğun aşı ile önlenebilecek hastalıklar nedeniyle yaşamlarını yitirdiğine değinerek, "Türkiye'deki aşı uygulamasıyla, her yıl 40-50 bin bebeğin ölümcül hastalıklardan korunduğu tahmin edilmektedir. Kararlı tutumla önemli başarılar elde edilmiştir. Aşı haftasının amacı, eksik aşılı ya da aşısız bebek ve çocuklara, anne adaylarına ulaşılarak aşılarını tamamlamak. Vatandaşlara, kampanya döneminde eksik aşısı bulunan çocuklarını sağlık merkezlerine götürerek aşılatması çağrısında bulunuyorum" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Dr. Tay, tamamlanan 4. Nolu Aile Sağlığı Merkezinin de Manisa'daki en güzel aile sağlığı merkezi olduğunu ve örnek olacağını söyledi.

Kaymakam Kamil Köten, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Manisa İl Halk Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay, birlikte kurdeleyi keserek 4 No'lu Aile Sağlık Merkezi binasının açılışını gerçekleştirdi. Açılışta, İlçe Müftüsü Ramazan Orhanlı da dua okudu.

300 metrekare alan üzerine alan üzerine kurulan ve 4 Nolu Aile Sağlık Merkezi'nde, bebek bakım ve emzirme odası, müşahede odası, kan alma odası, bebek izlem ve aşı odası, gebe izlem ve aile planlama odası, dinlenme odası bölümlerinin yer aldığı bildirildi.

Aile Sağlığı Merkezi'ndeki ilk aşıları da İl Halk Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay, Kaymakam Kamil Köten ile yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz