Akhisar'da Okullara Süt Dağıtımına Başlandı

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü okul sütü programı kapsamında Akhisar'da okullarda süt

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü okul sütü programı kapsamında Akhisar'da okullarda süt dağıtımına başlandı.

Akhisar Yavuz Selim İlköğretim Okulu'nda düzenlenen etkinlikte anasınıfı ve 1, 2, 3, 4 sınıf öğrencilerine eğitim öğretim yılının ilk sütleri dağıtıldı.

Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, 2012-2013 eğitim öğretim yılı içinde Akhisar'da toplam 10 bin öğrenciye 480 bin adet okul sütü dağıtılacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Mermer, şöyle konuştu:

"Haftanın Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri öğrencilerimize UHT sütlerinden okullarımıza öğrenci sayısı kadar bırakılıyor. Proje Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı öncülüğünde yapılıyor. Ailelere formlar göndererek proje öncesi alt yapı hazırlıkları yaparak çıkacak sıkıntıları önceden tespit ettik. Bunların sonucunda da problem çıkabilecek çocuklara içirmemek kaydıyla okul sütlerini dağıtıyoruz. Geçtiğimiz yıl birkaç okulumuzda problem çıkmıştı. Herhangi problem çıkması durumunda o parti sütleri dağıtımını durduruyoruz ve laboratuvarlara incelemeye gönderiyoruz. 2012-2013 yılı eğitim yılı sonuna kadar da bu dağıtım devam edecek."

Muhabir: Mustafa Özdemir / Hüseyin Bağış

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: