Akhisar’da Traktörlere Reflektör Takılıyor

Yaz aylarında özellikle üzüm mevsiminin gelmesi ile birlikte ürün taşıyan traktörler sıkı takibe alındı. Ürünlerini...

Yaz aylarında özellikle üzüm mevsiminin gelmesi ile birlikte ürün taşıyan traktörler sıkı takibe alındı. Ürünlerini taşıyan traktörler üzerinde sarı ikaz tepe lambası ve römorklarda reflektör bulunmayan traktörler kontrol edildi.

Akhisar Bölge Trafik Denetleme İstasyonu Amiri İhsan Bozkurt yaptığı açıklamada, “İlçemizde tarıma elverişli alanların çok olması nedeniyle tarım faaliyetleri yoğun şekilde yapılmakta ve tarım araçları kullanımı üst düzeydedir. Traktörlerin tarım sezonlarında karayolunu sıklıkla kullanmak zorunda kalmaları nedeniyle, ilçemizde traktörlerin karıştığı maddi hasar ve can kaybıyla sonuçlanan kazalar meydana gelmektedir. Bu nedenle, Manisa Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Akhisar Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği olarak biz, özellikle geceleri Traktör kazalarının önlenmesi amacıyla, görünürlüğü arttırıcı, yansıtıcı reflektör temin ederek, bölgemizdeki traktör kullanıcılarının araçlarına monte etmek suretiyle traktör kazalarını en aza indirgemek amacıyla bir çalışma başlattık. Görmüş olduğunuz bu uygulamada buna bir örnektir. Bu çalışma ile traktör kullanıcılarının bilgilendirilmesi ve araçlarının özellikle gece görünürlüğünü arttırmak amaçlanmıştır” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: