Akhisar’ın Hafızası Yerine Geldi

Akhisar Belediyesi, iki önemli kültür ve sanat etkinliğine ev sahipliği yaptı. Sanat Galerisi'nde Thyateira Kazısı...

Akhisar Belediyesi, iki önemli kültür ve sanat etkinliğine ev sahipliği yaptı. Sanat Galerisi'nde Thyateira Kazısı Fotoğrafları Sergisi açılırken, Meclis Salonu'nda ise Doç. Dr. Mehmet Karakuyu tarafından kaleme alınan Kentleşme Sürecinde Akhisar, Mahalle Mahalle Akhisar ve Tarihi Coğrafyasıyla Akhisar isimli kitapların tanıtımı gerçekleştirildi.

Toplantıda, Thyateira kazısını yürüten heyet başkanı Prof. Dr. Engin Akdeniz ile Doç. Dr. Mehmet Karakuyu birer sunum yaptılar. Sunumda, Akhisar'ın Tunç çağından başlayıp günümüze kadar süre gelen tarihi ve sosyolojik geçmişinden bahsedildi. Prof. Dr. Engin Akdeniz; Akhisar'da çok önemli arkeolojik kazılarda çok önemli arkeolojik eserlere rastlanıldığını anlatırken; kazıda, bir kısmı altın levhalardan oluşan üstü Tunç madeninden yapılmış, bir kısmı ise altın suyuna batırılmış kraliçe tacını andıran ve bir iskeletin üzerinde bulunan arkeolojik eser konuklara gösterildi.

Reklam
Reklam

Doç. Dr. Karakuyu ise, Akhisar'ın mahalle mahalle anlatıldığı, anketlerle desteklenmiş sosyolojik durumunu ile ilgili kitapları tanıttı.

Toplantıya; Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Belediye Başkan Vekili Zafer Aşkın, Belediye Başkan Yardımcısı Latif Çakmak, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Adem Göksugür, İlçe Marka Kurulu üyesi Avukat Taner Baş ile davetliler katıldı. Toplantı bitiminde Doç. Dr. Mehmet Karakuyu ile Prof. Dr. Engin Akdeniz, kitapları imzalayarak katılımcılara dağıttılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: