Akib’in İhracatı Düştü

Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin (AKİB) ihracatı, yılın ilk iki ayında yüzde 1 oranında düşerek 2 milyar...

Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin (AKİB) ihracatı, yılın ilk iki ayında yüzde 1 oranında düşerek 2 milyar 154 milyon dolar olarak gerçekleşti. Düşüş Mart 2013’te de devam ederken, AKİB’in üç aylık ihracat toplamı yaklaşık 3 milyar 230 milyon dolar oldu.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın Aylık Göstergeler Bülteni’nden İHA muhabirinin derlediği verilere göre, AKİB’in ihracatı, 2013 yılı Ocak-Şubat döneminde Birlik bazında geçen yıla göre yüzde 1, Mersin firmalarında ise yüzde 4 azaldı. Bu yılın Ocak-Şubat döneminde AKİB ihracatı yaklaşık 2 milyar 154 milyon dolar olurken, Mersin firmalarının ilk aylık ihracatı da 226 milyon dolarda kaldı. İhracattaki düşüş Mart 2013’te de devam etti. Buna göre, Ocak-Mart döneminde Birlik bazında ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7 oranında düşerek 3 milyar 230 milyon dolara geriledi.

Reklam
Reklam

Veriler aylık bazda incelendiğinde, 2013 yılı Şubat ayında Birlik bazında ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,26’lık düşüşle 1,1 milyar dolar olarak gerçekleşti. Mersin firmaları ihracatı de aynı dönemde yüz 10 azalarak 106 milyon dolara geriledi. Mart 2013’teki düşüş ise geçen yılın Mart ayına göre Birlik bazında yüzde 16 oldu. AKİB’in Mart ayı ihracatı yaklaşık 1 milyar 78 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Birlik bazında ihracat azalısında sanayi sektörü; Mersin firmaları bazında ise tarım ve sanayi sektörleri etkili oldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: