Akil İnsanlar Adıyaman’da

Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Bölgesi Heyeti Üyelerinin Adıyaman ziyareti başladı. Heyet üyelerinden Yılmaz Erdoğan, üniversite...

Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Bölgesi Heyeti Üyelerinin Adıyaman ziyareti başladı. Heyet üyelerinden Yılmaz Erdoğan, üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen buluşmaya katılan sanatçı Yılmaz Erdoğan’ı Rektör Prof. Dr. Talha Gönüllü karşıladı. Toplantının basına açık bölümünde espriler yapan sanatçı Yılmaz Erdoğan, öğrencilerin sürece ilişkin sorularını cevapladı.

Yılmaz Erdoğan, konuşmasının basına açık bölümünde şunları söyledi:

Reklam
Reklam

“Ben birçok üniversitede öğrencilere yönelik çeşitli gösteriler yaptım ama yeni bir vasfımız daha var, gerçi vasfımızın da son haftası. Ben bir hafta sonra akil insan değilim. Bize geçici bir akil hapı verilmişti, onun süresi bitiyor. İki buçuk aylığına akil insan seçilip sonra kendi normal hayatıma geri döneceğim. Bir gün evde oturuyordum telefon çaldı, ‘Devlet arıyor’ dediler. ‘Hangisi?’ dedim. Barışı en çok değilse de en ısrarla isteyen, bütün o acıları çekmiş, yani savaşı haberlerde seyretmemiş, kendisiyle bizzat tanışmış insanların olduğu bir coğrafyada bizim işimiz diğer bölgelerdeki arkadaşlara göre biraz daha protestolar vesaire anlamında kolay görünüyor ama protestoları da çok normal karşılıyorum. Akilim başımdayken sorun. Mesela şu anda sorduğunuz her soruyu bilirim ama bir hafta sonra yok. Bize bir pil verdiler ve o bitiyor bir hafta sonra. Süreçle ilgili akil insan heyetinin yaptığı şey şudur: İnsanların başka kanallarda söyleyemediği daha rahat, bize karşı daha rahat hissedeceği hadiseler, görüş ve önerileri toplama heyeti de denilebilir. 'İnsanlar ne diyor, neye itiraz ediyor, neyi beğeniyor, neyi beğenmiyor?'üzerinden belli bir vatani vazife verdiler. Bir vatani vazife söz konusu olduğunda, 'Yok ya benim çok yoğun çekimlerim var' diyemezsiniz. Ben demedim. Çok yoğun çekimlerim de vardı üstelik.”

Reklam
Reklam

Toplantının basına kapalı bölümünde öğrenciler süreçle ilgili sorular sordu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: