Akil İnsanlar Gazetecilerin Sorularını Yanıtladı

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu, Aksaray ziyaretleri kapsamında basın mensuplarıyla bir araya gelip...

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu, Aksaray ziyaretleri kapsamında basın mensuplarıyla bir araya gelip sorulara yanıt verdi.

Basın mensupları, Ağaçlı Tesislerinde düzenlenen toplantıda, sürece ilişkin kamuoyunun merak ettiği soruları heyete iletti. Soruların büyük bölümü, süreç içinde Türkiye’nin herhangi bir taviz verip vermediği yönünde oldu. Heyet ise böyle bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti.

Barış ifadesinin ancak savaş durumunda kullanılabileceği yorumu üzerine açıklama yapan heyet başkanı Ahmet Taşgetiren, savaşan taraflar diye bir şeyden söz etmediklerini vurgulayarak, “İllegal bir silahlı yapı var. Bunun devreden çıkması söz konusudur. Hiçbir devlet kendi silahlı güçleri dışında bir silahlı yapıyı bünyesinde barındırmaz. Ülke yıllardır buna uğraşıyor. Bu mücadele bitmedi ama farklı bir dille can kayıpları önlenebilir mi diye uğraşılıyor. Devlet bütün üniteleriyle bunun için uğraşıyor. Bizimki de karınca kararınca bir katkıdır” dedi.

Reklam
Reklam

Yine sorulan bir soru üzerine Akil İnsanlar Heyeti yaptıkları bu çalışmalar karşılığında herhangi bir ücret almadıklarını söyledi. Heyet, basın açıklamasının ardından öğle yemeği yedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: