Akil İnsanlar Hakkındaki Şikayet Kabul Edilmedi

Kendilerine Genç Türk adını veren grubun, Akil İnsanlar heyetindeki 63 kişi hakkındaki suç duyurusu Örgütlü...

Kendilerine Genç Türk adını veren grubun, Akil İnsanlar heyetindeki 63 kişi hakkındaki suç duyurusu Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından kabul edilmedi.

Genç Türk adlı grup, İstanbul Adalat Sarayı önünde önce basın açıklaması yapıp, suç duyurusunu içeren dilekçeyi savcılığa verdi. Akil İnsanlar heyetinde yer alan 63 kişi hakkında hazırlanan dilekçede, ‘Anayasa'yı ihlal, TBMM ve hükümetin görevini gasp, Anayasa'yı ortadan kaldırmaya çalışmak, TBMM ve hükümeti ortadan kaldırmaya çalışmak ile suç örgütü kurmak’ ile suçlandı.

Reklam
Reklam

Bu suçlamaların yer aldığı dilekçe, grup tarafından Örgütlü Suçlar Bürosu'na verildi. Ancak sorumlu İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen, dilekçeyi kabul etmedi. Suç duyurusunun reddedilmesine, suçlamanın örgütlü suç kapsamına girmemesi gerekçe olarak gösterildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: