Akil İnsanlar Heyeti, Diyarbakır'da HAK-PAR'ı Ziyaret Etti

Diyarbakır'da çalışmalarına başlayan Akil İnsanlar Heyeti'nin Güneydoğu grubu, Hak ve Özgürlükler Partisi(HAK-PAR) il teşkilatını ziyaret...

Diyarbakır'da çalışmalarına başlayan Akil İnsanlar Heyeti'nin Güneydoğu grubu, Hak ve Özgürlükler Partisi(HAK-PAR) il teşkilatını ziyaret etti.

Akil İnsanlar Heyeti, Diyarbakır'da HAK-PAR Genel Başkanı Kemal Burkay, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel ve partililerle bir araya geldi.

HAK-PAR Genel Başkanı Kemal Burkay, böyle bir heyetin çalışmalarını olumlu bulduğunu, böyle bir heyette görev almak istediğini ancak siyasi bir partide görev aldığından dolayı mümkün olmadığını belirti. Burkay, "Ben Kürt siyasetinde bir taraf olduğumu söylemiştim yoksa onur duyduğum bir görev heyetimiz bellirlendikten sonra bir dizi spekülasyon yapan da oldu ama ben kendi payına HAK-PAR adına olumlu buluyorum. Akıl adamlar heyetinin içinde bir çok dostlarım var hayırlı bir iş için görev almış insanlar olarak görüyoruz. Bu sürecin başarılı bir şekilde işlemesi silahların susması barışçıl bir ortamı geçiş için yapılacak her şey çok önemli bundan rahatsız olmak için hiç bir neden yoktur. Ülkenin ve halkın çıkarlarını düşünen herkes buna destek vermesi gerekir diye düşünüyorum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: