Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu Üyesi Karakaya:

Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu Üyesi gazeteci-yazar Hasan Karakaya, "Demokratikleşme Paketi"ne ilişkin,  "Kamuda başörtüsü yasağının kaldırılması önemli bir hadise.

Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu Üyesi gazeteci-yazar Hasan Karakaya, "Demokratikleşme Paketi"ne ilişkin, "Kamuda başörtüsü yasağının kaldırılması önemli bir hadise. Bu, Türkiye'nin yıllardır çözemediği bir sorundu. Söz konusu yasakların bugün kaldırılıyor olması, Türkiye'nin iç barışı açısından çok önemli bir gelişme" dedi. Karakaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "Demokratikleşme Paketi"ne ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugünün, Türkiye'nin demokratikleşme yolunda önemli kilometre taşı olduğunu dile getirdi. "Açıklanan paket, milletimiz ve memleketimiz için hayırlara vesile olsun" diyen Karakaya, şöyle devam etti: "Kamuda başörtüsü yasağının kaldırılması önemli bir hadise. Bu, Türkiye'nin yıllardır çözemediği bir sorundu. Söz konusu yasakların bugün kaldırılıyor olması, Türkiye'nin iç barışı açısından çok önemli bir gelişme. Ayrıca Romanlarla ilgili enstitü kurulması önemli. Mor Gabriel, diğer adıyla Deyrulumur Manastırı arazisinin gerçek sahiplerine iade edilmesi, hak ve adalet açısından önemli. Nevşehir Üniversitesine, Hacı Bektaş Veli Hazretlerinin adının verilmesi de son derece önem arz ediyor. Bu düzenleme, Alevilerle ilgili açılımın devam edeceğini gösteriyor. Bana kalırsa Aleviler için ileride bir paket gündeme gelebilecek. Sanırım ve temenni ederim ki bu ve benzeri paketlerle Türkiye, 2023'ü yakalayacaktır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz