Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Üyeleri Ordu'da

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu üyeleri, 16’ncı durakları olan Ordu’da sivil toplum örgütü temsilcileri...

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu üyeleri, 16’ncı durakları olan Ordu’da sivil toplum örgütü temsilcileri ve halkla bir araya geldi.

Ordu’daki toplantıya Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, üyeler Kürşat Bumin, Oral Çalışlar, Fatma Benli, Bendevi Palandöken, Vedat Bilgin, Ahmet Gündoğdu, Yıldıray Oğur ve tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez katıldı. Toplantı açılışında konuşan Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, şöyle konuştu: "Türkiye'de bölünmez bütünlük noktasındaki hassasiyet hepimiz için geçerlidir. Şimdiye kadar devlet 30 yıldır güvenlik yolu ile çözümü çözmeye yönelik hamleler yaptı. Ama sorunun bu şekilde çözüleceği zor görünüyor. Dolayısıyla daha farklı yöntemlerle sorunu çözmeye çalışmak lazım. Çözüm süreci olarak adlandırılan sürecin de önemi bundan kaynaklanmaktadır."

Reklam
Reklam

"HEDEFİMİZ HZ. İBRAHİM'İN ATEŞİNE SU TAŞIYAN SERÇE MİSALİ 30 YILDIR VAR OLAN BU BELADAN KURTULMAK"

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Kürt kardeşlerim Ergenekon terör örgütünün yaptığı katliamların faturasını Türk kardeşlerine çıkarmadığı zaman, Türk kardeşlerimiz de PKK terör örgütünün yapmış olduğu katliamları Kürt kardeşlerine çıkarmadığı zaman çok önemli bir noktada buluşacağımızı düşünüyorum. Gayret bizden sonuç Allah'tan diyorum, bizim hedefimiz Hz. İbrahim'in ateşine su taşıyan serçe misali 30 yıldır var olan bu beladan kurtulmak ve bu ülkenin insanının daha rahat nefes almasını sağlamak." şeklinde konuştu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken; "Esnafın durumu ne, vatandaşın durumu ne ve ne düşünüyor diye baktım herkes sorunun çözülmesinden yana, bu sorun çözülsün, akan kan dursun diyor. Ülke bölünecek mi diye soranlar var, ben de böyle düşünüyordum ama birilerinin bu sorunun çözülmesi için elini taşın altına koyması lazım. 2 kişi kavga ettiği zaman en fazla zararı gören halk, kepenk kapatan esnaf." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Tiyatro sanatçısı ve Ordulu Ahmet Yenilmez ise "Ben sanatçıyım, toplumu terbiye etme gibi bir görevim yok. Ama toplumun önüne ayna koymak gibi bir görevim var. Sizin geçmiş olduğunuz ve geçeceğiniz güzergahlara sizden daha önce aynalar koyarım ben bakasınız diye, eksiğinizi, gediğinizi, güzelliğinizi çirkinliğinizi göresiniz diye." diye konuştu

Gazeteci Vedat Bilgin de terörden en fazla Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi zarar gördüğünü söyledi. Bilgin, "Çünkü Güneydoğu insanı PKK'nın baskısından kan dökmesinden onlar zarar görmüşlerdir. Yaklaşık bin 200 tane yaşları 10 ile 12 arasında çocuk PKK tarafından dağa kaçırılmıştır. Şimdi o çocuklar PKK'nın elinden alındı ve ailesine teslim ediliyor. Dolayısıyla Türkiye büyük bir yarayı, 30 yıllık kanlı bir tarihi ortadan kaldırmak istiyor. Biz de bu sebeple sürece destek veriyoruz." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: