Akil İnsanlar Heyeti Uşak’tan Sorunsuz Ayrıldı

Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu'nun Uşak’ta yapacağı toplantı öncesi Uşak Üniversitesi önünde toplanan CHP,...

Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu'nun Uşak’ta yapacağı toplantı öncesi Uşak Üniversitesi önünde toplanan CHP, MHP, ADD, TGB üyesi yaklaşık 100 kişilik grup, sloganlarle Akil İnsanlar Grubu'nu protesto etti. Polis protestoculara karşı yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu üyeleri Fadime Özkan, Avni Özgürel, Fehmi Koru, Baskın Oran ve Hasan Karakaya, bugün Uşak Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde akademisyenler ve öğrencilerle bir araya geldi.

Toplantıda Uşak Üniversitesi Rektörü Prof: Dr. Sait Çelik Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu üyelerine üniversite hakkında bilgiler vererek, çözüm sürecini desteklediklerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Toplantının basına açık olan bölümünde grup adına gazetecilere bilgi veren Avni Özgürel, tarihi bir sürecin devam ettiğini kaydetti. Özgürel, "Tüm sorunlarımızı konuşarak çözüme kavuşturabiliriz. Türkiye'de hiç kimse şiddetin son bulmasına karşı değil.Türkiye ile kavga halindeki örgütün elamanları muhtelif zamanlarda karakolları basacak, şehitler gelecek. Haberler için bile bu durum normal hale geldi. Ancak Türkiye korku tünelinden çıkmak istiyor. Çözüm sürecinin başarıya ulaşması ile sadece şiddet son bulmayacak. Siyaset, medya her şey yeniden düzenlenecek." dedi.

Süreçle ilgili olarak ortaya atılan bazı iddialar olduğunu kaydeden Özgürel, şöyle devam etti: "Bu süreçte söylenen şeylerden birisi; 'terör örgütüyle devlet ne oldu da, örgütün başına taş mı düştü de oturup konuştular?' deniliyor. Evet örgütün başına taş düştü. Bugüne durup dururken gelmedik.PKK 400 ağır silahlı militanı ile Şemdinli'ye kadar indi. Terör örgütü üyelerine 'ölün dönmeyin' emri verildi. Hatta 'döneni de biz öldüreceğiz' dediler. Bu örgüt indi. Bir iki saat içinde 180 kayıp verdi. Bir saatliğine Şemdinli Kaymakamlığı'nı işgal etmeyi amaçlayan örgüt üyeleri, kaymakamlığa PKK bayrağını çekip, bunu görüntüleyip dünyaya dağıtmak istedi ama başaramadılar. Ancak çok daha önemli bir şey oldu. Tamamı BDP'ye oy veren bir kasabada PKK, beklediği desteği bulamadı. Amacımız bu sürecin Türkiye'nin hayrına olduğunu anlatmak." diye konuştu.

Reklam
Reklam

"Bize özel bilgi verilmiş değil. Sizlerin bildiğinden çoğunu bilmiyoruz." diyen Özgürel, "Sizin gibi Başbakan'ı dinliyoruz, onlardan bir şeyler çıkarmaya çalışıyoruz. Siyaseten, geçmişten günümüze yan yana duramayacak insanlardan oluşuyor bu Akil Adamlar Heyeti... Sinema sanatçısı ile fikir alimi yan yana çalışıyor. Tek bir ortak özellik var; bu kan dursun." ifadelerini kullandı.

Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu üyeleri toplantı sonrasında Afyon'a hareket etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz