Akil İnsanlar Heyeti Üyesi Ekmen, Bartın’da Çözüm Sürecini Anlattı

Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Bölgesi Sekreteri ve 23. Dönem Batman Milletvekili Mehmet Emin AK Parti...

Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Bölgesi Sekreteri ve 23. Dönem Batman Milletvekili Mehmet Emin AK Parti Bartın Teşkilatının düzenlediği toplantıda Çözüm Süreci konusunda bir konferans verdi.

Bartın Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansa AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, İl Başkanı Yaşar Arslan, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyeleri ile teşkilat mensupları katıldı.

Mehmet Emin Ekmen Çözüm Süreci ile ilgili verdiği konferansta, “Yüzyıl boyunca maalesef merkezi hükümetler gerek Osmanlı'nın son sürecinde olsun Gerekse Cumhuriyetin ilk gününden AK Parti iktidarına kadar bu süreci doğru okuyamadılar. Kürtlerin kimlikleriyle, doğal haklarıyla taleplerini Siyasal bir kalkışma gibi algıladılar ve bunu inkâr, ret, baskı ve şiddetle bastırmaya çalıştılar. Doksanlarda yaşanan çok koyu bir karanlığın ardından AK Parti dönemiyle birlikte devletin yıllardır sistematik bir şekilde yürüttüğü ret, inkâr asimilasyon politikaları sona erdirilerek bu günlere gelindi. Partimizin devletin bütün dinamiklerini yöneten bir hükümet haline geliş tarihi çok eski bir tarih değildir” dedi

Reklam
Reklam

Emin Ekmen son 10 yılda yaşanan gelişmeler, atılan adımlar ve devletin dönüşüm sürecinin silahlı mücadeleyi anlamsız hale getirdiğini ifade ederek, “Halkın talepleri bu sürecin önemli aktörleri ve hükümetin Ak Parti Liderliğindeki siyasi iradesi örtüşerek silahların devreden çıkartıldığı, devletin dönüşüm sürecine hız katacak yeni bir süreç başlatıldı” dedi.

Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu Sekreteri Mehmet Emin Ekmen, çözüm süreci kapsamında Türkiye'deki terör örgütü PKK üyelerinin 8 Mayıs'tan itibaren kademeli olarak Kuzey Irak'a çekilmesi kararının önemli olduğunu belirterek, çözüm sürecinin başlamasından itibaren bir ölüm haberi duymadık. Umut ediyorum ki bu geri çekilme, terörün artık ülkemiz gündeminden tamamen çıkmasına vesile olur, geri çekilme Türkiye için yeni bir başlangıçtır. Türkiye'nin Birinci Meclis ruhuna dönüp tüm ruhunu ve kurumlarını buna göre yeniden dizayn etmesinin önünü açacak bir başlangıçtır. Bu gerek Türk gerek Kürtlerin sevincini, mutluluğunu paylaşıyorum. Umarım, süreç silah bırakmayla sonuçlanır. Vatandaşlar sürecin yönetiminden ziyade sonucuna odaklanmış durumda. Sürecin de sonucu silahların değil, siyasetin konuşulmasıdır” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: