Akil İnsanlar’ın Samsun Ziyaretleri

Akil İnsanlar Karadeniz Grubu Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin, “Bu ülkenin sırtında bir kambur vardır...

Akil İnsanlar Karadeniz Grubu Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin, “Bu ülkenin sırtında bir kambur vardır o da terör. Türkiye işte bugün o kamburu sırtından o terör kamburunu atma adımını atıyor” dedi.

Samsun'a gelen Akil İnsanlar Karadeniz Grubu üyeleri Samsun DOSTDER'i ziyaret etti. Ziyarette katılımcılara seslenen Akil İnsanlar Karadeniz Grubu üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin, ülkenin sırtında terör kamburunun olduğunu söyleyerek, ülkenin bu kamburu sırtından atma girişiminde bulunduğunu belirtti. Prof. Dr. Vedat Bilgin, “Bu ülkenin sırtında bir kambur vardır oda terör. Türkiye işte bugün o kamburu sırtından o terör kamburunu atma adımını atıyor. Onu kaldırıp tarihin çöp sepetine atmak girişimimde bulunuyor. Türkiye'nin yaptığı iş çok önemlidir” dedi.

Reklam
Reklam

‘SURİYE’NİN BÜTÜNLÜĞÜNÜ TÜRKİYE SAĞLAYACAK’

Suriye ve Irak ile ilgilide konuşma yapan Prof. Dr. Vedat Bilgin, “Peki terör örgütü neden bugün pes etti. Dışarıda bir müddet daha kalarak Türkiye'ye karşı mücadele ederek saldırılarını sürdüremezmiydi? Sürdüremez. Çünkü Kuzey Irak'ta bir hayat, bir ekonomik canlanma, bir inşaatla şehirler kuruluyorsa, Süleymaniye ve Erbil öyledir. Türkiye olmasa orada Kuzey Irak diye bir şey olmaz. Bunu en iyi Kuzey Irak'da ki yöneticiler biliyor. Güney Irak'da biliyor ki Türkiye olmazsa Irak bölünür. Yan, Türkiye Irak'ın da bölünmesinin önünde ki engeldir. Yarın Suriye diktatörü düştüğü zaman, Suriye'nin de bütünlüğünü Türkiye sağlayacaktır" diye konuştu.

Sürecin kucaklaşma süreci olduğunu söyleyen Akil İnsanlar Karadeniz Grubu Üyesi ve Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ise yaptığı konuşmada, “Burada bizimle ilgili karıştırılan bir alan var. Karşı koyanların yüzde 98’i bu alanı karıştırarak, karşı koyuyor. Yüzde 2’lik kısım ise ‘siz ne getirirseniz getirin. Cenneti de vaat etseniz, onlar karşı çıkıyorlar zaten o da çokta önemli değil. Yüzde 98’in alan karıştırması nedir?. Bizim işim işimiz terörle mücadele değildir. Terörist olduğu sürece, Ergenekon, terör örgütünün teröristi ya da PKK ya da bir başkası, hiç fark etmez. Bu devletin işidir ve güvenlik işidir. Bizim işimiz bataklığı kurutmaktır. Terör eylemini sona erdirme ya da adına ne derseniz diyiniz. Farklı kesimlerle birlikte olabileceğimiz, ama dünün birbirini düşman ilan eden kesimlerle de birlikte olan bir süreci yaşıyoruz. Yeni süreç, yeniden kucaklaşma, teröristle bölge halkını karıştırmama süreci olması lazımdır. Irkçılığa ve faşizme gerek yok. İnsana değer vererek bu yolculuğu yapmamız lazımdır. Bizim sizden istirhamımız, 30 yıldır ‘karşısında kim var? Maliyeti ne’ dedik, şimdi çözelim diyoruz ve çözmeliyiz. Çözersek millet kazanacak” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: