Akıllı Belediyecilik Zirvesi Bursa’Da Başladı

Hasan BOZBEY/BURSA, Marmara Belediyeler Birliği’nin, Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Yerel yöneticilerin ‘şehirlerin hekimi’ olarak kenti geleceğe taşıma

Hasan BOZBEY/BURSA, Marmara Belediyeler Birliği’nin, Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Yerel yöneticilerin ‘şehirlerin hekimi’ olarak kenti geleceğe taşıma adına yapacakları çalışmalarda akıllı belediyecilik uygulamalarının büyük önem taşıdığını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, şöyle dedi:
"Şehirde kaç engelli var, engel durumları nedir, yaşlı nüfusu, hangi yaş gruplarında kaç çocuk var ve hangi hastalıkları geçirmişler gibi verileri güvenilir bir şekilde toplayan yerel yönetimler, Bakanlık olarak bizim en güçlü partnerimiz oluyor. Örneğin 100 bin kişilik bir mahalle veya ilçede tüketilen su miktarı, suyun kalitesi, bireysel tüketim gibi verilerin hesaplanması çok önemli. Sağlıklı veri akışı ve verilerin akılcı değerlendirilmesi sayesinde bir şehrin gelecek vizyonu belirlenir."
E-NABIZ UYGULAMASI
Sağlık Bakanlığı olarak teknolojiyi en iyi şekilde kullanan kurumlardan biri olduklarını ve ilacın üretildiği noktadan son tüketimine kadar takip edildiğini kaydeden Bakan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:
"Uygulamaya giren e-nabız’la birlikte artık bir vatandaşımız sağlığıyla ilgili tüm verileri artık cebinde taşıyabiliyor. Ne zaman ameliyat olmuş, hangi ilaçları kullanmış. Halkımız istediği zaman istediği kişiyle bu bilgileri paylaşabilecek. Diyelim ki Amerika’da rahatsız oldu. Bu bilgileri paylaştığında, 4 yıldır diyabet hastası olduğu, uygulanan tedaviler, kullandığı ilaçlar hemen görülür. Bunun ekonomisi var mı var? Var. Akılcı bir şekilde kullanmak değerlendirmek çok önemli Hayatı kolaylaştıran çözümlerin ve teknolojik gelişmelerin yerel yönetim uygulamalarına da aktırılması açısından bu zirveyi çok önemsiyorum."
Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti’li Recep Altepe de, modern şehir yaşamının her geçen gün milyonlar için daha cazip hale geldiğini ve şehirler çekim merkezleri olduğunu söyledi. Bugün itibariyle dünya nüfusunun yüzde 54’ünün kent yaşamını tercih ettiğini ve 2050 yılında dünya nüfusunun yüzde 75´inin şehirlerde yaşayacağının tahmin edildiğini belirten Başkan Altepe, "Bugün geldiğimiz noktada şehir yönetimlerinin sorumlulukları, cevaplaması gereken sorular, çözmesi gereken sorunlar da bu nüfusla birlikte artıyor. Daha iyi, daha kaliteli bir şehir yaşamı ‘akıllı şehir’ kavramıyla birçok noktada kesişiyor. Bu kavram şehirlerin tüm o karmaşası, sorunları arasında çözüm ağlarıyla parlıyor. Akıllı şehirler, ancak akıllı belediyecilik hizmetleri ile hayata geçebilecek projelerdir" dedi.
AKILLI BELEDİYECİLİĞE 40 MİLYAR DOLAR
Günümüzde bilgiye sahip olmanın tek başına yeterli gelmediğini vurgulayan Başkan Altepe, 2016 yılında 'Akıllı şehir teknolojileri' için dünya genelinde 40 milyar dolar harcanacağı tahmini yapıldığını anlattı. Altepe, şöyle devam etti:
"Marmara Belediyeler Birliği olarak belediyecilikte yeni teknolojilerin kullanımını desteklemeye 2. Akıllı Belediyecilik Zirvesi ile devam ediyoruz. Dünya değişiyor, değişen dünyayla birlikte teknoloji de müthiş bir hızla gelişiyor. Hızı gittikçe artan teknolojik gelişmelere ve uygulamalara uyum sağlamak için çalışıyoruz. Bu çalışmalarda özel sektörü çözüm ortağı olarak görüyoruz."
Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı Yurtdışı Vatandaşlar Daire Başkanı Murat Gürbüz de 155 ülkede yaşayan 6 milyondan fazla vatandaşa yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirterek, kurumun faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Akıllı Belediyecilik Zirvesi, ‘Akıllı Şehir, Akıllı Belediyecilik nedir’ konulu oturumla başladı.
Bakan Müezzinoğlu, zirvenin açılışının ardından Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nden ayrılırken kurulan stantta selfie çektirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: