Akıllı çöp kutusu Projesi iptal edildi

Yakınından geçen kişilerin telefon modelini öğrenen akıllı çöp kutuları gizlilik ihlali şüphesi nedeniyle son buldu.

Geçtiğimiz günlerde sizlere Londra’da akıllı çöp kutularının testlerine başlandığını ve bu çöp kutuları sayesinde kullanıcıların telefon modeli bilgilerine ulaşılabildiğiniz aktarmıştık. Bugün ise söz konusu projenin daha çok erken aşamalarda iptal olduğu açıklandı.

Projenin iptal edilmesindeki en büyük sebep Londra halkının bu konuya yoğun tepki göstermesi ve gizlilik ihlali yapıldığını öne sürmesi. Çünkü akıllı çöp kutuları herhangi bir izin almaksızın cep telefonu marka ve model bilgilerinize ulaşabiliyor, bu bilgileri daha sonra herhangi bir reklam veya araştırmada kullanmak üzere bir bilgi havuzunda topluyordu.

Reklam
Reklam

Akıllı çöp kutularını üreten şirketin CEO’su Keveh Memari, insanların interaktif teknolojilerde rahat olmasının çok önemli olduğunu dile getirirken, ilerideki projelerinde hedeflerinin buna uygun olacağını ve halkın teknoloji konusunda çok daha iyi bilgilendirileceğini dile getirdi. Böylece akıllı çöp kutuları macerası kısa sürdü ve bu teknoloji artık Londra sokaklarında kullanılmıyor. Şirketin ileride ne gibi teknolojiler üzerine yoğunlaşacağı ise henüz bilinmiyor.

Geekbench 3 Uygulaması Yayınlandı