Akıllı Sınıflarda 2 Bin Polis Aynı Anda Eğitim Alıp, Atış Yapabiliyor

Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanlığı, 'Merkezi Akıllı Sınıf'ın kapasitesinin arttırılması ve modernizasyonun yanı sıra...

Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanlığı, 'Merkezi Akıllı Sınıf'ın kapasitesinin arttırılması ve modernizasyonun yanı sıra toplam 81 adet yeni akıllı sınıf kurulduğunu açıkladı. 15 ve 25'er kişilik akıllı sınıflarda aynı anda 2 bin kişi eğitime katılabiliyor. Simülasyonlu atış sistemine sahip sınıflarda aynı anda 4 personel de atış eğitimine katılabilecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada yapılan eğitimlerin dijital olarak kaydedilerek sisteme atıldığı vurgulandı. Emniyet teşkilatında çalışan 200 bin aşkın personelin 7 gün 24 saat boyunca eğitim görüntülerine ulaşarak eğitimlerini pekiştirebilecekleri belirtildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Farklı uzmanlıkları olan, öğretim metodu ve bilgi birikimleri itibariyle yüksek beğeni toplayan eğiticilerden Türkiye'nin neresinde olursa olsun tüm teşkilat personelinin istifade edebilmesine imkan sağlanacaktır. Tüm akıllı sınıflar kendi aralarında canlı video konferans sistemine sahip olacağından, ihtiyaç halinde teknik veya taktik amaçlı toplantı ve görüşmeler yapabilecektir. İllerimize kurulacak akıllı sınıflar hem merkezden yapılan eğitim yayınını izleyebileceği gibi hem de kendi sınıfları vasıtasıyla eğitim yayını yapabileceklerdir. Aynı anda 6 eğitim yayını yapılabileceği gibi farklı konularda seminerler, konferanslar düzenlenebilinecektir. Uzaktan eğitimlerin olmadığı zamanlarda da bu sınıflar eğitim amaçlı olarak kullanabilecektir. Rütbe terfi sınavı gibi Genel Müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu benzeri sınavlar (TOEFL) bu sınıflarda kamera çekimi yapılarak gerçekleştirilebilecektir. Sınıflar aynı zamanda simülasyonlu atış sistemine sahip olacak, aynı anda 4 personel atış eğitimine katılabilecek ve böylece hem nişan-atıcılık becerileri hem de karar verme yetileri geliştirilecektir. Bu sayede normal fişek kullanılmayacağından dolayı atış maliyetleri azalacaktır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: