Akıllı telefon pazarına girmek istiyor

Çin merkezli üretici Lenovo, mobil dünyada da etkin olmak için arayışlarını sürdürüyor. Teknoloji devi kendi mobil arenada başarıya taşıyacak bir satın alma arayışında.

Çin’li Lenovo, kişisel bilgisayarlar alanında yıllardır süren olumlu imajını mobil alana da taşımak istiyor. Bunun için sadece tabletlerin yetmeyeceğinin farkında olan şirket CEO’su daha önce bu yönde açıklamalar yapmıştı zaten.
Uzunca bir süredir de Lenovo’nun BlackBerry’i satın almak istediği konuşuluyordu. Hali hazırda BlackBerry 10 platformu ve Z10 akıllı telefonu ile yeni bir döneme adım atan BlackBerry’nin böylesi bir satın almaya yanaşması zaten beklenmiyordu ki Lenovo’nun farklı bir satın alma planı olduğu ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

Buna göre Lenovo, Japon NEC’i satın alma peşinde. Uzunca bir süredir kendi kullanıcı kitlesi için akıllı telefonlar üreten NEC, özellikle son dönemde ilgi çekmeye başlayan bir isim. Uzak Doğu’da tanınan NEC’in pazarı da Japonya’nın dışında değil elbette. NEC’in son olarak bir çeyrek için akıllı telefon satış hedefini 5 Milyon’dan 4.3 Milyon’a çekmesi soru işareti oluşturmuştu. Şirketin bu işten çekilebileceği de dile gelmişti. Lenovo’nun NEC’i (NEC Mobile Ltd.) 850 Milyon Dolar gibi bir rakama kendi bünyesine katabileceği iddia ediliyor.

[**

**](http://www.scroll.com.tr/107722/htc-one-xe-sense-5-ve-android-4-2-2/)

Anahtar Kelimeler: