Akıllı telefon satışları artarken fiyatlar...

Akıllı telefon satış rakamlarına yönelik yapılan araştırmalar ilginç sonuçları ortaya koyuyor. İşte bu konuya ilişkin yapılan bir araştırmadan önemli rakamlar:

Son birkaç yılda müthiş bir hızla büyüyen akıllı telefon pazarı, ivmeli potansiyelini halen kaybetmiş değil. IDC tarafından açıklanan son rakamlar da ilginç detayları ortaya çıkarıyor. Buna göre 2013 yılında akıllı telefon satışları bir önceki yıla kıyasla %32.7 artarak 958.8 Milyon’a ulaşacak. Geçtiğimiz yıl toplam akıllı telefon satışı 722.5 Milyon olarak gerçekleşmişti.

Akıllı telefon satışlarındaki artış bu yıl ilginç bir gelişmeyi de doğurdu. İlk kez akıllı telefon satışları standart cep telefonu satışlarını geride bırakmış olacak. Toplam içindeki akıllı telefon oranı %52.2 olarak tahmin ediliyor.
Ortalama Fiyat Düşüyor

Reklam
Reklam

Akıllı telefonların ortalama fiyatlarına ilişkin de çeşitli raporlar yayınlamayı gelenek haline getiren IDC, bu yıl için tahminini 372 Dolar olarak yapmış. 2012 yılında ortalama akıllı telefon fiyatı 407 Dolar, 2011’de ise 448 Dolar olarak gerçekleşmişti. 2017’de bu rakamın309 Dolar’a düşeceği ön görülüyor.

[**

**](http://www.scroll.com.tr/111726/mobil-operatorler-nereye-kosuyor-iste-gercekler/)