Akıllı telefon satışları düşüyor!

Her geçen gün müthiş bir hızla gelişen mobil dünya, 2011 yılında adeta doruk noktasına ulaşmıştı.

Geçtiğimiz yıl bilgisayar satışlarını tarihte ilk kez geçmeyi başaran akıllı telefon satış rakamları 2012’nin ilk çeyreği itibariyle geçen yıla oranla düşüş yaşadı.

Gartner tarafından hazırlanan raporlara göre akıllı telefon satışları geçen yılın aynı dönemine kıyasla %5 oranına düşüş yaşadı. Global çaptaki akıllı telefon pazar paylarına baktığımızda ise Samsung’un ve Apple’ın hızlı bir artış yaşadığını görüyoruz. Samsung %16.1’den %20.7’ye ulaşarak lider isim olurken Apple %3.9’dan %7.9’a ulaşmış durumda. Nokia ise düşüş eğilimini sürdürüyor. Finlandiyalı üreticinin pazar payı %25.1’den %19.8’e gerilemiş.

Reklam
Reklam

Dünya çapındaki işletim sistemi tercih rakamlarına baktığımızdaysa Android’in sektördeki öncelikli hakim isim konumunda geldiğini söyleyebiliriz. %36.4’ten %56.1’e ulaşan Android’e karşılık iOS %22.9’a karşılık gelen bir dilime sahip.

Aradan geçen zamana rağmen Nokia’nın halen müthiş bir kayıp yaşaması ve Microsoft’un henüz %2’lik bir dilime bile sahip olamaması, Nokia’nın Windows Phone seçimiyle yaptığı yanılışı tüm çıplaklığı ile gözler önüne seriyor.

[

**Twitter Gabriel García Márquez’i Önce Öldürdü, Sonra Diriltti

**](http://www.scroll.com.tr/78970/twitter-gabriel-garcia-marquezi-once-oldurdu-sonra-diriltti/)