Akıllı telefon üreticilerine müjde!

Son dönemde Galaxy S3 ile adından bir hayli söz ettiren Samsung, şimdi de sadece kendi markasını değil tüm akıllı telefon üreticilerini ilgilendiren bir haberle gündeme geldi.

Samsung’tan gelen haberlere göre Koreli üretici, üzerinde çalıştığı yeni nesil bellekler sayesinde akıllı telefonları çok daha ince hale getirecek. Söz konusu belleklerin sadece kendi ürettiği modellerde değil tüm diğer markaların modellerinde kullanıma açık olması ise hem firmalar hem de kullanıcılar cephesinde sevindirici bir haber.

Bugüne dek yalnızca Samsung S3 ve HTC One X gibi modellerde 1 GB’lık RAM’lere rastlayabiliyorduk, hatta Nokia Lumia 900 ve iPhone 4S’de bile 512 MB değerinde belleklere yer verilmişti. Peki ya bu yeni nesil RAM’ler kullanıcılara ne vaat ediyor? Samsung’un belirttiğine göre bu belleklerin kullanımı ile birlikte akıllı telefonlar çok daha hızlı, hafif ve batarya konusunda cimri hale gelecek. Zaten akıllı telefon seçimine etki eden en büyük etmenlerden birisi sunulan güç ve bu gücün karşılığında sunulan batarya süresidir. Anlaşılan o ki, bu gelişmeyle birlikte performans artarken pil ömründen feragat edilmeyecek.

Reklam
Reklam

Önceki modellere oranla %20 daha ince olan söz konusu bellekler ile bu ürünleri kullanan akıllı telefonlar en dar kot pantolonlarda bile kullanıcısına rahatsızlık vermeyecek. Samsung bu modellerin yıl sonunda itibaren dağıtımına başlanacağı konusunda bilgi veriyor. Teknolojinin tam olarak yaygınlaşacağı yıl ise 2013 olarak belirtiliyor.

[

**Elektrikli Testere ile Bira Şişesi Açmak

**](http://www.scroll.com.tr/79413/haftanin-virali-elektrikli-testere-ile-bira-sisesi-acmak/)